Διεθνή

Συρία: Ράπισμα σε Τραμπ και Τουρκία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Συρία: Ράπισμα σε Τραμπ και Τουρκία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολύ ισχυρό ράπισμα σε Τραμπ και Τουρκία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. Ενέκρινε ψήφισμα που με 354 έναντι 60 ψήφους επιπλήττει επισήμως τον Πρόεδρο Τραμπ για την απόφασή του να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη βόρεια Συρία.

Το ψήφισμα – το οποίο υποστηρίχθηκε από τον πρόεδρο της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Eliot Engel και τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων  Michael McCaul αντιτίθεται στην απόφαση “να τερματισθούν ορισμένες προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να αποτρέψουν τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά Συριακών Κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία”.

Καλεί επίσης την Τουρκία να τερματίσει τη στρατιωτική της δράση και τις Ηνωμένες Πολιτείες να προστατεύσουν τους Κούρδους, ενώ καλεί τον Λευκό Οίκο “να παρουσιάσει ένα σαφές και συγκεκριμένο σχέδιο για τη διαρκή ήττα του ISIS”.

Η απόφαση Τραμπ να αποσύρει τα αμερικάνικα στρατεύματα από τη βόρεια Συρία καταδικάστηκε γρήγορα από τους βουλευτές  των δύο κομμάτων, καθώς εγκαταλείπονταν οι Κούρδοι, κάτι το οποίο προκαλεί πρόβλημα στην αξιοπιστία των ΗΠΑ έναντι των συμμάχων τους γενικώς… Στη Γερουσία, οι Γερουσιαστές Lindsey Graham  και Chris Van Hollen  αύριο αναμένεται να εισαγάγουν νομοθεσία για κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Η πίεση για την υιοθέτηση κυρώσεων έρχεται μετά την επιβολή των πρώτων κυρώσεων σε Τούρκους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας, του υπουργού Εσωτερικών και υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας. Οι γερουσιαστές  των ΗΠΑ έχουν αναφέρει, ότι οι κυρώσεις του προέδρου Τραμπ δεν είναι επαρκείς για να πείσουν την Τουρκία να αλλάξει πορεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X