Διεθνή

Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση απεγκλοβισμού – Πότε θα ολοκληρωθεί;

Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση απεγκλοβισμού – Πότε θα ολοκληρωθεί;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι τελευταίες εξελίξεις με τα τεκταινόμενα στην Ταϊλάνδη προκαλούν έντονο ενδιαφέρον στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Ήδη χουν διασωθεί 4 παιδιά και απομένουν 8 συν ο προπονητής τους.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί – με περίπου 6 ώρες καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό – ξεκίνησε η δεύτερη φάση της επιχείρησης. Τα 8 παιδιά παραμένουν μέσα στο σπήλαιο.

Ανασυγκροτούν δυνάμεις οι διασώστες στην Ταϊλάνδη (pics)

«Όλα τα στοιχεία είναι το ίδιο καλά με την Κυριακή. Το επίπεδο του νερού δεν μας ανησυχεί. Η βροχή που έπεσε χθες δεν επηρέασε τα ύψη νερού μέσα στο σπήλαιο» αναφέρει ο επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων Narongsak Osatanakorn. Λίγο πριν τις 9 ο ανταποκριτής του Guardian μετέδωσε ότι υπάρχει κινητικότητα με ένα ελικόπτερο και ένα ασθενοφόρο να φτάνει στο σημείο εξόδου αλλά και έντονη βροχόπτωση.

Δύτης αποκαλύπτει ότι «τα παιδιά ήταν ναρκωμένα για να μην πανικοβληθούν»

Σε ότι αφορά τα παιδιά που ήδη διασώθηκαν, γίνονται ώρα με την ώρα γνωστές όλο και περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας από τους διασώστες που συμμετέχουν στην επιχείριση για τον απεγκλωβισμό ανέφερε πως τα παιδιά παρέμειναν ναρκωμένα ώστε να μην πανικοβληθούν. «Τα αγόρια βρίσκονταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών για να μην πανικοβληθούν. Δεν ήταν εντελώς αναίσθητα, αλλά δεν έδιναν απαντήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X