Διεθνή

Θρίλερ χωρίς τέλος με τον Γκιουλέν: Και CIA ψάχνει αν είναι ζωντανός!

Θρίλερ χωρίς τέλος με τον Γκιουλέν: Και CIA ψάχνει αν είναι ζωντανός!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και μερικές ώρες οι φήμες στην Τουρκία πως ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Νο1 εχθρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οργιάζουν και κανείς δεν ξέρει την τύχη του ιμάμη που ο πρόεδρος της Τουρκίας θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Και δεν είναι μόνο ότι… «ψάχνονται» στην Τουρκία. Το θέμα απασχολεί μέχρι και τη CIA, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Haber Turk, Φατίχ Αλταϊλί. Άλλωστε, ο Φετουλάχ Γκιουλέν ζει εδώ και χρόνια αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Και αν ευσταθεί η φήμη πως δηλητηριάστηκε, τότε θα είναι μέγα ζήτημα για τις αμερικάνικες αρχές…

«Νομίζω ότι η πηγή αυτής της φήμης πρέπει να ήταν κάποιος από την ίδια την οργάνωση του Γκιουλέν. Έφτιαξαν και διέρρευσαν μια τέτοια βλακεία για να τεστάρουν τα αντανακλαστικά της οργάνωσης. Και να είστε σίγουροι ότι οι φήμες αυτές συζητούνται σήμερα στους διαδρόμους της CIA!», υποστήριξε ο Αλταϊλί.

Θρίλερ επικρατεί όμως και με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα (18.11.2021)  και φέρεται να δείχνει τον Γκιουλέν ζωντανό. Το Odatv, που δημοσιοποίησε τις φήμες πως ο επικεφαλής του FETO δηλητηριάστηκε, υποστηρίζει ότι άνθρωποί του είδαν καρέ καρέ το βίντεο και το αμφισβητούν!

Όπως αναφέρεται, το βίντεο αποτελεί παλιό υλικό που τραβήχτηκε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Παλιά πλάνα του Γκιουλέν, που τα επεξεργάστηκαν και τα μόνταραν, ώστε να δείχνει σημερινό. Επιλέχθηκαν προσεκτικά πλάνα όπου ο Φετουλάχ Γκιουλέν φορούσε τα ίδια ρούχα.

Μια άλλη λεπτομέρεια, που δείχνει την προχειρότητα του video σύμφωνα με το Oda TV, είναι ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν προσπαθεί να δροσιστεί με ένα ανεμιστηράκι στο χέρι. Αυτό είναι πλάνο από το μήνα του Ραμαζανιού που εδώ και 10 χρόνια είναι την περίοδο του καλοκαιριού. Την τελευταία εβδομάδα, ο καιρός ήταν κρύος μεταξύ 10 και 2 βαθμών στην Πενσυλβάνια, όπου ζει ο Γκιουλέν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X