Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Αναστασιάδη! Το μήνυμα σε Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Αναστασιάδη! Το μήνυμα σε Ερντογάν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άνγκελα Μέρκελ και Νίκος Αναστασιάδης είχαν σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία.

Σύμφωνα με το philenews, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία κι εν όψει της μετάβασης της Μέρκελ στην Τουρκία, ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από την Καγκελάριο της Γερμανίας να διαβιβάσει μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν για άμεσο τερματισμό των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και για συμμόρφωση της Τουρκίας με την πλειάδα των αποφάσεων και Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά του για επανέναρξη ενός διαλόγου, μακράν απειλών, που να οδηγούσε στην επίλυση του Κυπριακού.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στον Τούρκο Πρόεδρο τόσο το μήνυμα του κ. Αναστασιάδη, ενώ παράλληλα θα υπογραμμίσει τις θέσεις της ΕΕ.

Η Καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ακόμα ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις αμέσως επόμενες μέρες, για τα αποτελέσματα της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Συνάντηση Μέρκελ – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Στην Κωνσταντινούπολη θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ θα εγκαινιάσουν και το νέο Campus του Γερμανο-τουρκικού Πανεπιστημίου.

Ακόμη, η κ. Μέρκελ θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανο-τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και με εκπροσώπους της τουρκικής Κοινωνίας των Πολιτών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X