Διεθνή

To Facebook κλείνει για δύο χρόνια τον λογαριασμό του Τραμπ

To Facebook κλείνει για δύο χρόνια τον λογαριασμό του Τραμπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ανακοίνωση του Facebook:

«Δεδομένης της σοβαρότητας των περιστάσεων που οδήγησαν στην αναστολή του λογαριασμού του κ. Τραμπ πιστεύουμε ότι οι ενέργειές του συνιστούσαν σοβαρή παραβίαση των κανόνων μας που αξίζουν την υψηλότερη διαθέσιμη ποινή σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα. Αναστέλλουμε τους λογαριασμούς του για δύο χρόνια, από την ημερομηνία της αρχικής αναστολής στις 7 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Facebook μπλόκαρε τους λογαριασμούς του πρώην Προέδρου σε Facebook και Instagram μετά τα γεγονότα της βίαιης εισβολής πολιτών στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 6 Ιανουαρίου, οπαδοί του Τραμπ μπήκαν στο Καπιτώλιο για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν εν μέσω ισχυρισμών ότι έγινε εκλογική νοθεία.

Κατά τους 4 μήνες μετά το βίαιο συμβάν συνελήφθησαν περίπου 440 άτομα, με περισσότερα από 125 άτομα να κατηγορούνται για παρεμπόδιση της επιβολής του νόμου και επίθεση σε αστυνομικούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X