Διεθνή

Τουρκία: “Δεν θα συμμετάσχουμε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας”, ξεκαθάρισε ο Τσαβούσογλου

Τουρκία: “Δεν θα συμμετάσχουμε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας”, ξεκαθάρισε ο Τσαβούσογλου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο της με την Ουκρανία, ξεκαθάρισε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Δεν συμμετέχουμε γενικά σε τέτοιες κυρώσεις ως θέση αρχής. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να συμμετάσχουμε ούτε σε αυτές τις κυρώσεις” δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Haberturk.

Αναφερόμενος στη Συνθήκη του Μοντρέ για το καθεστώς των τουρκικών Στενών, είπε ότι η Άγκυρα είχε ειδοποιήσει επισήμως τις εμπλεκόμενες πλευρές για τις θέσεις και την απόφαση να τα κλείσει στα πολεμικά πλοιά.

Από την πλευρά του, ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε απόψε ότι οι αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας είναι απίθανο να συναντηθούν αύριο για συνομιλίες, προσθέτοντας ότι τα αιτήματα της Μόσχας προκειμένου να σταματήσει την εισβολή είναι “μη ρεαλιστικά”.

“Πιθανότατα δεν θα συναντηθούν” αύριο, Τετάρτη, είπε ο Καλίν στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk. “Το πιο πιθανό είναι να αναβληθούν (οι συνομιλίες) για μια-δυο μέρες.

Είμαστε σε επαφή με τις διαπραγματευτικές ομάδες”, εξήγησε, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα σταματήσει την επίθεση όταν αντιληφθεί την οικονομική ζημία που προκαλείται στη Ρωσία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X