Διεθνή

Τουρκία: Πολιτικός κρατούμενος πέθανε στις φύλακες μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας

Τουρκία: Πολιτικός κρατούμενος πέθανε στις φύλακες μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μουσταφά Κοκάκ είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 3 Ιουλίου του 2019 μέσα στις φυλακές της Τουρκίας ζητώντας να γίνει από την αρχή ένα νόμιμο δικαστήριο για την υπόθεσή του και να σταματήσουν οι άδικες, παράνομες αποφάσεις εις βάρος του.

https://www.facebook.com/freegrupyorum/posts/149607769875551

Πέθανε μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας στις τουρκικές φυλακές ο Μουσταφά Κοκάκ. Είχε ξεκινήσει την απεργία πείνας στις 3 Ιουλίου του 2019 μέσα στις φυλακές της Τουρκίας με αίτημα να καταργηθούν τα ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς κρατούμενους, να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη, να ακυρωθεί η παράνομη ποινή με την οποία τον καταδίκασαν, να γίνει από την αρχή ένα νόμιμο δικαστήριο για την υπόθεσή του και να σταματήσουν οι άδικες, παράνομες αποφάσεις εις βάρος του και εις βάρος όλου του τουρκικού λαού.

 

Το 2017 ο Μουσταφά Κοκάκ συνελήφθη μετά από μία κατασκευασμένη κατάθεση, όπως υποστήριζε ο ίδιος, o οποίος μέχρι τέλους δήλωνε αθώος. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης υπέστη σωματικά βασανιστήρια. Όπως υποστήριξε τον απείλησαν ότι θα βιάσουν την έγκυο αδελφή του, του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι και του έριξαν κρύο νερό.

Τουρκία: Βγήκε από τη φυλακή λόγω κορονοϊού και σκότωσε την 9χρονη κόρη του

«Ο Μουσταφά δεν τα παράτησε, ο Μουσταφά προστάτεψε την τιμή του. Και συνελήφθη χωρίς αποδείξεις. Διεξήχθη δίκη και αποτέλεσμα: βαριά ισόβια κάθειρξη. Πήρε αυτή την τιμωρία χωρίς κανένα στοιχείο» αναφέρουν οι Grup Yorum.

Είναι ο δεύτερος θάνατος απεργού πείνας στην Τουρκία σε λιγότερο από ένα μήνα, μετά από αυτόν της τραγουδίστριας του συγκροτήματος Grup Yorum, Helin Bölek στις 3 Απριλίου, μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας. Η Helin διεκδικούσε την παύση των διώξεων κατά των μελών του συγκροτήματος.

Δείτε ακόμη:

Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από το λιμάνι του Πειραιά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X