Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: «Είδα επαληθευμένες εικόνες τρομοκρατών να αποκεφαλίζουν παιδιά»

Τζο Μπάιντεν: «Είδα επαληθευμένες εικόνες τρομοκρατών να αποκεφαλίζουν παιδιά»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τζο Μπάιντεν: Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της εβραϊκής διασποράς την Τετάρτη στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι είδε επαληθευμένες εικόνες τρομοκρατών της Χαμάς να αποκεφαλίζουν παιδιά, σε αναφορά που έκανε στο μακελειό που φέρεται να συνέβη σε διάφορα κιμπούτς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι σημαντικό οι Αμερικανοί να δουν τι συμβαίνει (…) Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα έβλεπα επαληθευμένες εικόνες τρομοκρατών να αποκεφαλίζουν παιδιά» δήλωσε ο Μπάιντεν, για να σημειώσει στη συνέχεια ότι το περασμένο Σάββατο ήταν «η πιο αιματοβαμμένη μέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα και ένα από τα χειρότερα κεφάλαια στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η σιωπή είναι συνενοχή και εγώ αρνούμαι να σιωπήσω».

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ ανέβασε βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην τουίτερ) με την επιτετραμμένη της διπλωματικής αντιπροσωπείας Στέφανι Χάλλετ να επισκέπτεται το εμφανώς κατεστραμμένο κιμπούτς Μπέερι και να δηλώνει σοκαρισμένη για όσα αντίκρισε εκεί, χωρίς όμως να κάνει αναφορά για όσα περιέγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της η Χαμάς χαρακτηρίζει ως πλαστές και «επινοημένες» τις κατηγορίες του ισραηλινού στρατού για σφαγές σε διάφορα κιμπούτς από άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης και αρνήθηκε ότι έκανε επιθέσεις κατά αμάχων, πόσο μάλλον ότι σκότωσε και αποκεφάλισε παιδιά.

Πηγές: CBS, Europa Press

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X