Διεθνή

Τζο Μπάϊντεν για την σφαγή των Παλαιστίνιων: «Μπίμπι σ’ αγαπώ …» είπε και υποσχέθηκε στρατιωτική βοήθεια

Τζο Μπάϊντεν για την σφαγή των Παλαιστίνιων: «Μπίμπι σ’ αγαπώ …» είπε και υποσχέθηκε στρατιωτική βοήθεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν το βράδυ της Δευτέρας επιδόθηκε σε ένα εξοργιστικό κρεσέντο πολεμικής μανίας και στήριξη του Ισραήλ στο σφαγιασμό των Παλαιστίνιων κατά τη διάρκεια δεξίωσης στον Λευκό Οίκο για την εβραϊκή γιορτή Χανουκά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης δεσμεύθηκε να συνεχίσει να είναι στο πλευρό του Ισραήλ στον πόλεμό του με τη Χαμάς, λέγοντας παράλληλα ότι η «έξαρση αντισημιτισμού» σε όλο τον κόσμο «είναι αηδιαστική».

Oι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ μέχρι να απαλλαγούν από τη Χαμάς, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί – πρέπει να είναι προσεκτικοί. Η κοινή γνώμη μπορεί να αλλάξει εν μία νυκτί, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί», είπε χαρακτηριστικά. «Όπως είπα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, η δέσμευσή μου για την ασφάλεια του εβραϊκού λαού και την ασφάλεια του Ισραήλ, το δικαίωμά του να υπάρχει ως ανεξάρτητο εβραϊκό κράτος, είναι ακλόνητη».

«Η ζεστασιά και η σύνδεση που νιώθω με την εβραϊκή κοινότητα είναι αδιαμφισβήτητη», συνέχισε ο Μπάιντεν προσθέτοντας: «βρέθηκα σε μπελάδες και επικριτικά σχόλια όταν είπα πριν από μερικά χρόνια ότι δεν χρειάζεται να είσαι Εβραίος για να είσαι Σιωνιστής και εγώ είμαι Σιωνιστής».

Στην ομιλία του, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε επίσης στην περίπλοκη σχέση που έχει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται σε «δύσκολη θέση» και ότι οι δυο τους είχαν αρκετές διαφωνίες όλα αυτά τα χρόνια αλλά και στην παρούσα φάση.

Αποκάλυψε επίσης ότι είχε γράψει σε μια παλιά τους κοινή φωτογραφία «Μπίμπι σ’ αγαπώ, αλλά δεν συμφωνώ με ό, τι πεις». «Είναι περίπου το ίδιο σήμερα», σχολίασε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας: «Είχα τις διαφορές μου με κάποιους στην ισραηλινή ηγεσία».

Πάντως δεν διευκρίνισε ποιες διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ των δύο ανδρών, αν και τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται ότι αφορούν ζητήματα σχετικά με τον πόλεμο κατά της Χαμάς και τη μεταχείριση των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ώρα που ο ένας μακελάρης δήλωνε την στήριξη του στον άλλον, έξω από τον Λευκό Οίκο διαδήλωναν αμερικανοί εβραϊκής καταγωγής απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και φωνάζοντας “όχι στο όνομά μας”.

Πηγή: imerodromos.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X