Διεθνή

Τζόνσον: Τέλος στα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας

Τζόνσον: Τέλος στα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε την άρση όλων των περιορισμών για τον κορονοϊό στη χώρα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παρουσίασε το σχέδιό του με τίτλο «Living With COVID» κατά τη διάρκεια τακτικής συνόδου στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, νωρίτερα τη Δευτέρα.

Πρώτα απ’ όλα, η Βρετανία καταργεί το προαπαιτούμενο της απομόνωσης όποιου ασθενεί με κορονοϊό.

«…Από αυτήν την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, θα τερματίσουμε τη νομική απαίτηση να απομονωθούν πολίτες μετά από θετικό τεστ κορονοϊού. Μέχρι την 1η Απριλίου θα συνεχίσουμε να συμβουλεύουμε τους θετικούς ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι. Αλλά μετά από αυτό, θα ενθαρρύνουμε άτομα με συμπτώματα της COVID-19 να ενεργήσουν αυτοβούλως» ξεκαθάρισε ο Τζόνσον, σύμφωνα με το Reuters.

Κατά τον πρωθυπουργό, τα δωρεάν μαζικά τεστ για την COVID-19 θα σταματήσουν να παραδίδονται στην Αγγλία από την 1η Απριλίου.

«Από την 1η Απριλίου, όταν θα έχει τελειώσει ο χειμώνας και ο ιός θα εξαπλώνεται λιγότερο εύκολα, θα τερματίσουμε τις δωρεάν εξετάσεις για το ευρύ κοινό είτε είναι εμφανίζει συμπτώματα είτε όχι» επισήμανε ο Τζόνσον.

Πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί έχουν επιβαρύνει την οικονομία και την κοινωνία, ενώ δεν χρειάζεται πλέον να εφαρμόζονται τα υφιστάμενα μέτρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X