Διεθνή

Βραβεία από το Κέντρο Κένεντι χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ

Βραβεία από το Κέντρο Κένεντι χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αισθητή την απουσία του προέδρου Τραμπ, το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι τίμησε χθες βράδυ τους τραγουδιστές Λάιονελ Ρίτσι και Γκλόρια Εστέφαν, τον ράπερ LL Cool J, τον τηλεοπτικό παραγωγό Νόρμαν Λίαρ και τη χορεύτρια και χορογράφο Κάρμεν ντε Λαβαγιάντε για την προσφορά τους στην τέχνη.

Οι τιμητικές διακρίσεις του Κέντρου Κένεντι θεωρούνται η ύψιστη αναγνώριση στη χώρα για καλλιτέχνες από πολλούς τομείς και η σημασία της ετήσιας εκδήλωσης υπογραμμίζεται συνήθως με δεξίωση που παραθέτουν στον Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η Πρώτη Κυρία.

Κάτι που δεν συνέβη φέτος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, η Μελάνια, δεν θα παραστούν, συνεπώς τα τιμώμενα πρόσωπα θα μπορούν να χαρούν την εκδήλωση χωρίς κανέναν πολιτικό περισπασμό. Η δεξίωση στον Λευκό Οίκο ακυρώθηκε επίσης όταν μερικά από τα τιμώμενα πρόσωπα δήλωσαν ότι επρόκειτο να μποϊκοτάρουν την εκδήλωση.

Η ηθοποιός και χορεύτρια Ντε Λαβαγιάντε είπε ότι αποφάσισε να μην παραστεί σε μια τέτοιου είδους εκδήλωση, αφότου ο πρόεδρος Τραμπ έβαλε στην ίδια μοίρα ακροδεξιούς και ακτιβιστές κατά του ρατσισμού καταγγέλοντας τη “βία που προήλθε από διάφορες πλευρές” στα επεισόδια που ξέσπασαν τον Αύγουστο σε συγκέντρωση λευκών εθνικιστών στη Βιρτζίνια, όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της.
“Κάτι μέσα μου έλεγε …όχι”, δήλωσε η 86χρονη καλλιτέχνης στους δημοσιογράφους.

Η τελετή στο Κέντρο Κένεντι πραγματοποιήθηκε με ελάχιστη πολιτική σε μια έντονα καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X