Διεθνή

Ξεπούλημα τραπεζικών μετοχών στην Ευρώπη

Ξεπούλημα τραπεζικών μετοχών στην Ευρώπη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με sell off αντιδρούν οι ευρωαγορές, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS. Σε κλοιό ρευστοποιήσεων τίθενται και οι ίδιες οι ελβετικές τράπεζες που προχώρησαν στο deal. H πολύπαθη Credit Suisse έκανε «βουτιά» 63%, πέφτοντας μάλιστα νωρίτερα κατά 72%, ενώ η μετοχή της UBS κατέγραφε πτώση  13%.

Η εβδομάδα για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 ξεκινάει στο «κόκκινο», καθώς σημειώνει «βουτιά» της τάξεως του 1,4%, φθάνοντας στις 430,2 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 1,35% στις 7.235,95 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 1,4% στις 6.828,75 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 1,5% «διολισθαίνοντας» στις 14.541,24 μονάδες.

Σημειωτέον ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αφήνουν πίσω τους τη χειρότερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2022, εν μέσω της έντονης αβεβαιότητας που έπληξε και ακόμη πλήττει τον τραπεζικό κλάδο.

Οι ευρωαγορές «βυθίζονται» και πάλι στην αβεβαιότητα, μετά και το σοκ που υπέστησαν, την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και οι εξελίξεις γύρω από την Credit Suisse «ξύπνησαν» τον φόβο για τραπεζική κρίση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X