Διεθνή

Υπόθεση που θυμίζει Πάτρα και στην Ιρλανδία: Μάνα έπνιξε τα τρία της παιδιά

Υπόθεση που θυμίζει Πάτρα και στην Ιρλανδία: Μάνα έπνιξε τα τρία της παιδιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η υπόθεση της Ντέρντρε Μόρλεϊ από την Ιρλανδία θυμίζει, ως ένα βαθμό, αυτή της Πάτρας και της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα με κεταμίνη και ερευνάται ο ρόλος της στους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η τραγωδία στην Ιρλανδία εκτυλίχθηκε πριν από σχεδόν δυο χρόνια. Η Ντέρντρε Μόρλεϊ έπνιξε τον εννιάχρονο Κόνορ, τον επτάχρονο Ντάραγκ και την τρίχρονη Κάρλα στις 24 Ιανουαρίου του 2020 και στη συνέχεια αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Πριν από μερικούς μήνες, ο σύζυγός της, Άντριου Μακ Γκίνλεϊ, ζήτησε αλλαγή της νομοθεσίας περί ψυχικών νοσημάτων. Ο τραγικός πατέρας τάχθηκε κατά των προτεινόμενων τροποποιήσεων στην ιρλανδική νομοθεσία, βάσει των οποίων άτομα με ψυχικά νοσήματα θα συλλαμβάνονται μόνον όταν ενέχει «σοβαρός κίνδυνος», προειδοποιώντας ότι έτσι θα συμβούν κι άλλες τραγωδίες.

Η σύζυγός του είχε δικαστεί (η δίκη διήρκεσε μια εβδομάδα) και είχε αθωωθεί λόγω παραφροσύνης. Σύμφωνα με ιρλανδικά ΜΜΕ, η 44χρονη Ντέρντρε Μόρλεϊ έριξε μορφίνη στα δημητριακά των παιδιών της, σχεδιάζοντας να τα ναρκώσει προτού βάλει τέλος στη ζωή τους και τη δική της.

Η Μόρλεϊ έπασχε από σοβαρή ψυχική διαταραχή και απέκρυψε τις σκέψεις της από το περιβάλλον της και τον άνδρα της, που απουσίαζε σε επαγγελματικό ταξίδι στο Κορκ της Ιρλανδίας όταν εκείνη σκότωσε τα παιδιά τους. Όταν εκείνος επέστρεψε, βρήκε το πλήρωμα ασθενοφόρου να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα του, έξω από το σπίτι τους, στο Νιουκάστλ του Δουβλίνου, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της.

Μπαίνοντας στο σπίτι, συνοδεία τραυματιοφορέων, βρήκε νεκρό στο ισόγειο τον μεγαλύτερο γιο του, Κόνορ, και τα άψυχα κορμάκια του επτάχρονου Ντάραγκ και της τρίχρονης Κάρλα στο κρεβάτι του. Η γυναίκα του είχε πνίξει νωρίτερα τα μικρότερα παιδιά και στη συνέχεια πήγε στο σχολείο και παρέλαβε τον μεγαλύτερο και τον σκότωσε στο ισόγειο.

Στη διάρκεια της δίκης της αναφέρθηκε ότι η ψυχική της διαταραχή ήταν τόσο σοβαρή ώστε πίστευε ότι είχε βλάψει ανεπανόρθωτα τα παιδιά της, κληροδοτώντας τους την ασθένειά της, ενώ τη βασάνιζαν ενοχές ότι δεν ήταν καλή μητέρα. Αποφάσισε να αυτοκτονήσει και σκέφτηκε ότι η μόνη επιλογή της ήταν να πάρει μαζί της και τα παιδιά της στον άλλο κόσμο.

Όταν ξύπνησε από το κώμα, μία εβδομάδα μετά τους φόνους, η 44χρονη δήλωσε ότι μετάνιωσε για τις πράξεις της και ήθελε πίσω τα παιδιά της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X