Διεθνή

Ζωντανό δόλωμα η Αντζελίνα Τζολί για να συλληφθεί επικίνδυνος πολέμαρχος της Ουγκάντα

Ζωντανό δόλωμα η Αντζελίνα Τζολί για να συλληφθεί επικίνδυνος πολέμαρχος της Ουγκάντα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτο κι΄ όμως αληθινό και ασφαλώς δεν πρόκειται για σενάριο μελλοντικής  χολυγουντιανής ταινίας. Η Αντζελίνα Τζολί προσφέρθηκε να είναι ζωντανό δόλωμα για να παγιδευτεί και συλληφθεί ένας επικίνδυνος πολέμαρχος της Ουγκάντα.

Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός και ο σύζυγός της Μπραντ Πιτ προσφέρθηκαν να βοηθήσουν  στη σύλληψη του πολέμαρχου Τζόζεφ Κόνι από το International Criminal Court (ICC).

Η συγκλονιστική υπόθεση αποκαλύπτεται από διαρροή 40.000 εγγράφων του ICC στο γαλλικό site Mediapart.

«Η Αντζελίνα Τζολί είχε την ιδέα να προσκαλέσει τον Τζόζεφ Κόνι σε δείπνο και μετά να τον συλλάβουν» έγραφε σε e-mail του ο τότε επικεφαλής του ICC Luis Moreno Ocampo. «Ξεχάστε τους άλλους celebrities, αυτή είναι» σημείωνε σε άλλο e-mail του. «Θέλει πολύ να συλλάβει τον Τζόζεφ Κόνι. Είναι έτοιμη. Πιθανότατα θα πάει και ο Μπραντ Πιτ».

Ο Moreno Ocampo, σύμφωνα με τους Sunday Times που είδαν τα έγγραφα του Mediapart, ήλπιζε ότι η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ θα ταξίδευαν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με ομάδα ειδικών δυνάμεων.

Θεωρήθηκε ότι η παρουσία τους θα τραβούσε τον Τζόζεφ Κόνι και θα επέτρεπε στις αμερικανικές δυνάμεις να τον συλλάβουν. Ως επικεφαλής του Αντιστασιακού Στρατού του Κυρίου (LRA), δίνονται 5 εκατομμύρια δολάρια για το κεφάλι του. Καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σήμερα ο Τζόζεφ Κόνι πιστεύεται ότι κρύβεται στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Σουδάν και νότιου Σουδάν. «Προφανώς μπορείς να συνδράμεις τις ειδικές δυνάμεις που κυνηγούν τον Τζόζεφ Κόνι. Μπορεί να έρθει και ο Μπραντ Πιτ μαζί σου;» ήταν άλλο e-mail που έστειλε ο Moreno Ocampo στην Αντζελίνα Τζολί.

«Ο Μπραντ Πιτ είναι υποστηρικτικός. Ας συζητήσουμε τα λογιστικά. Με πολλή αγάπη Xxx» ήταν το μήνυμα που του έστειλε ως απάντηση η Αντζελίνα Τζολί. «Θα είναι υπέροχο να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα αμερικανικά στρατεύματα. Είναι πρόθυμοι να πιάσουν τον Τζόζεφ Κόνι. Αλλά αφού σας συναντήσουν, θα το κάνουν».

Παρά τα μηνύματα, οι Sunday Times αναφέρουν ότι το απίστευτο σχέδιο δεν μπήκε ποτέ σε εφαρμογή. Ο Moreno Ocampo, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, είχε αναπτύξει σχέσεις με celebrities όσο βρισκόταν στο τιμόνι του ICC. Ο ICC έχει μπάτζετ 270 εκατομμυρίων δολαρίων για να διερευνά και να επιλύει υποθέσεις γενοκτονίας και εγκλημάτων πολέμου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X