Διεθνή

Διευθυντής Λυκείου έδιωξε μαθήτρια με μαντήλα στην Κύπρο (vid)

Διευθυντής Λυκείου έδιωξε μαθήτρια με μαντήλα στην Κύπρο (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένταση επικράτησε σε σχολείο της Κύπρου κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όταν μουσουλμάνα μαθήτρια παρουσιάστηκε στον καθιερωμένο αγιασμό φορώντας μαντήλα, προκαλώντας την αντίδραση του Διευθυντή, ζητώντας την να αποχωρήσει.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μαθητικής κοινότητας φωνάζοντάς τον «ρατσιστή», σύμφωνα με το philenews.com.

Ειδικότερα, ο Διευθυντή του σχολείου όταν είδε την μουσουλμάνα μαθήτρια να εισέρχεται  στο χώρο, την ρώτησε αν εντάσσεται στην σχολική ομάδα του συγκεκριμένου σχολείου και όταν του απάντησε καταφατικά, της είπε να περάσει έξω και να αφαιρέσει την μαντήλα .

Η μαθήτρια εξήγησε ότι ουδέποτε τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα με το χιτζάμπ. Άλλωστε είναι τελειόφοιτη, και διαμένει στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στην συνέχεια, σε επικοινωνία που είχε με τους γονείς της ο Διευθυντής μετά την αντίδρασή της, τους ζήτησε να εξασφαλίσουν άδεια από το Υπουργείο Παιδείας έτσι ώστε να δικαιούται να πηγαίνει με μαντήλα.

Ο πατέρας της νεαρής μαθήτριας εν εξάλλω επισκέφθηκε το σχολείο, προκειμένου να ζητήσει το λόγο με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και την μικρή να παίρνει το μικρόφωνο δηλώνοντας τον διωγμό της από τον σχολικό χώρο.

Να σημειώσουμε, ότι στο σχολείο δεν επιτρέπετε ούτε να φοριέται ο σταυρός, διότι απαγορεύετε η προβολή θρησκευτικών χαρακτήρων .

Πειθαρχική όμως έρευνα διατάχθηκε εναντίον του Διευθυντή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Κυπριανός Λούης.

Αξίζει να σημειώσουμε , ότι για έναν δυτικό, μια γυναίκα που φορά ισλαμική μαντήλα σημαίνει δύο πράγματα:

  • Πίστη στον Αλλάχ
  • και ανδρική καταπίεση

Για τις περισσότερες μουσουλμάνες όμως είναι τείχος προστασίας από κακόβουλες ιδέες και πράξεις των ανδρών, ενώ αισθάνονται περήφανες φορώντας την, μπροστά στον Θεό.

Δείτε το βίντεο όπως το μετέδωσε ο Alpha Κύπρου:

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σχολείο σήμερα κάποιοι μαθητές προσήλθαν με καπνογόνα, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

ΕΕ σε Ερντογάν: Έχεις πάρει ήδη 5,6 δισ. για τη συμφωνία για το προσφυγικό

Ο Πούτιν θέλει μια διευρυμένη G7 με Κίνα, Ινδία και Τουρκία

Δεκατρείς μετανάστες περισυνελέγησαν στη Σάμο -Μία γυναίκα νεκρή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X