Διεθνή

Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα της Κύπρου(vids)

Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα της Κύπρου(vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έκρηξη σε μια αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα την Πέμπτη περίπου στη 1:30 π.μ μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε στρατιωτική ζώνη ανατολικά της Κερύνειας, ενώ με θρυμματισμένα γυαλιά τραυματίστηκαν ελαφριά δύο άνθρωποι.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και ότι η αιτία της αρχικής έκρηξης, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δεν είναι σαφής.

Οι εκρήξεις στη στρατιωτική ζώνη της Κλεπίνης (Arapkoy) συνεχίστηκαν μέχρι στις 5 το πρωί. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε ένα παρακείμενο δάσος και είναι επίσης υπό έλεγχο.

Ενώ μια ζώνη ασφαλείας έχει οριοθετηθεί γύρω από την ευρύτερη περιοχή, με την αστυνομία να προειδοποιεί τους ανθρώπους να κρατηθούν μακριά. Η πρόσβαση στην Κερύνεια από τα ανατολικά έχει εκτραπεί μέσω ορεινών δρόμων.

«Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακίντι, «αν και κάποιοι τραυματίστηκαν από το θρυμματισμένο γυαλί». Σημείωσε ότι δεν χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Το ξενοδοχείο Acapulco, το οποίο βρίσκεται κοντά στο περιστατικό, εκκενώθηκε. Πολλές κατοικίες εκκενώθηκαν επίσης προληπτικά. Ορισμένα σπίτια είδαν επίσης διακοπές ρεύματος ως αποτέλεσμα του περιστατικού.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο πανικός εξαπλώθηκε στους επισκέπτες του Acapulco Hotel, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο όταν άκουσαν τις εκρήξεις. Κλήθηκαν όμως και γιατροί, καθώς ορισμένοι επισκέπτες ανέφεραν ασθματικά επεισόδια από τη μυρωδιά της καμένης πυρίτιδας.

Ο Akinci, μαζί με τον «πρωθυπουργό» Ersin Tatar και τον «υπουργό εξωτερικών» Kudret Ozersay επισκέφθηκαν την περιοχή, καθησυχάζοντας τους επισκέπτες του ξενοδοχείου ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και ότι δεν υπήρχε πλέον κίνδυνος στην περιοχή. Ενώ η αιτία του περιστατικού θα διερευνηθεί διεξοδικά.

Οι φλόγες που ακολούθησαν την πρώτη έκρηξη ήταν ορατές από τις ακτές των τουρκικών πόλεων της Αττάλειας και της Αλάνιας, με μάρτυρες να ανεβάζουν φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν τα Τουρκοκύπρια ΜΜΕ.

Το CNN Turk δημοσίευσε βίντεο που δείχνει μεγάλες εκρήξεις και καπνό .

Δείτε τα βίντεο:

https://twitter.com/TubiArici/status/1171925481194758144

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Ένας νεκρός και 8 τραυματίες σε τροχαίο στην Εγνατία

Νέα Ιωνία: Προσαγωγή 19χρονης για την εγκατάλειψη βρέφους!

Ψάχνουν τη μητέρα του εγκαταλελειμμένου βρέφους

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X