Εκτός τηλεοπτικών αδειών το Mega!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το μέλλον του πάλαι ποτέ «Μεγάλου Καναλιού».

Οι μέτοχοι του Mega ενημέρωσαν τις τράπεζες ότι δεν θα διεκδικήσουν κάποια από τις 7 άδειες διότι θεωρούν πολύ υψηλό το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, με επιστολή τους προς τις συστημικές τράπεζες οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega ενημέρωσαν τους πιστωτές ότι δεν θα διεκδικήσουν κάποια από τις 7 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας διότι θεωρούν πολύ υψηλό το τίμημα των 35 εκατ.ευρώ.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό οι μέτοχοι του «Μεγάλου Καναλιού» επισημοποιούν την απόφασή τους να μην καταθέσουν φάκελλο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την διεκδίκηση μιας εκ των επτά προκηρυχθεισών τηλεοπτικών αδειών.

Μορώνης (ΕΣΡ): Κάναλι χωρίς άδεια σταματάει τον Φεβρουάριο 

Οποιο κανάλι δεν στείλει, εντός προθεσμίας, φάκελο συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, τέλη Φεβρουαρίου θα σταματήσει να εκπέμπει. Αυτό ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης, κατά την τελευταία ενημέρωση των συντακτών πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής φακέλων (την Πέμπτη στις 15.00).

Όπως υπογράμμισε, η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για τα κανάλια που λειτουργούν με προσωρινή άδεια, λήγει στο τέλος του ερχόμενου μήνα, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι όποιο εξ αυτών δεν καταθέσει φάκελο διεκδικώντας μία από τις επτά άδειες, στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από σύσκεψη της ολομέλειας του ΕΣΡ, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή σήματός του.

Φάκελοι υποψηφιότητας θα γίνονται δεκτοί έως την Πέμπτη στις 3 μετά το μεσημέρι και ουδείς θα γίνεται δεκτός μετά τη λήξη της προθεσμίας. Όπως επανέλαβε σε αρκετά σημεία της ενημέρωσης ο κ. Μορώνης, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτραπεί σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες να παρακολουθήσουν ούτε τη διαδικασία κατάθεσης των φακέλων, ούτε εκείνη της αποσφράγισης.

Η τελική λίστα των υποψηφίων θα ανακοινωθεί από το ΕΣΡ το απόγευμα της ίδιας ημέρας αφού πρώτα γίνει ένας τυπικός πρώτος έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτούνται εκτός φακέλου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μορώνης, για τον έλεγχο των φακέλων έχουν συσταθεί ειδικές ομάδες υποδοχής, οι οποίες αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο, και δύο μέλη του ΕΣΡ. Η διαδικασία αποσφράγισης θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την ερχόμενη Τρίτη. Παρόντες σε κάθε αποσφράγιση θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των αιτούντων. Θα ακολουθήσει ενδελεχής έλεγχος κάθε φακέλου, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει από 1,5 έως και 3 μήνες.

Με τη λήξη της αποσφράγισης των φακέλων, οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις.

Ερωτηθείς για το MEGA, αρνήθηκε να προβεί σε οιαδήποτε εκτίμηση για το μέλλον του καναλιού. Ομοίως δεν θέλησε να πει οτιδήποτε για τον τελικό αριθμό των υποψηφίων (κατά πληροφορίες φέρεται να μην ξεπερνούν τους επτά, όσες δηλ. και οι άδειες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ