Ελλάδα

Ανατροπές στα κανάλια-Το Survivor “έφαγε” τον Κιμπουρόπουλο

Ανατροπές στα κανάλια-Το Survivor “έφαγε”  τον Κιμπουρόπουλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται ότι πολλά έχουν να γίνουν στο μιντιακό και ειδικότερα στο τηλεοπτικό τοπίο. Προς το παρόν πάντως, όλα μετατίθενται μετά  τη «συνομωσία του παγώματος», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν την περίοδο μεταξύ 5 και 20 Αυγούστου τα στελέχη των καναλιών, το διάστημα εκείνο που έχει συμφωνηθεί ώστε να κάνουν διακοπές.

Στις 17 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων της Τηλέτυπος Α.Ε., μητρική του Mega, στο Χίλτον. Θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η επικύρωση μεταβολών στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, η εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπές ανακοινώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση- πρόσκληση της Τηλέτυπος προς τους μετόχους της.

Στο νέο μετοχικό σχήμα λέγεται με σημαντικό ποσοστό βεβαιότητος ότι θα συμμετέχει και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος σε πρόσφατο ταξίδι του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από όσο είναι σε θέση να γνωρίζει ο eretikos, φέρεται να είπε σε συνομιλητή του ότι «το Mega θα επαναλειτουργήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου».

Σήμερα Τετάρτη,  εξάλλου, αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού της «Πήγασος εκδοτική».

Ως κεραυνός εν αιθρία στο μεταξύ, έπεσε η είδηση αποχώρησης (ή αποπομπής;) του έως πρόσφατα ισχυρού άνδρα του Σκάι, Κώστα Κιμπουρόπουλου.

Λέγεται ότι του χρεώθηκε ο χειρισμός της εμπορικής διάστασης του Survivor που τελικά, με την απρόσμενη εκτίναξη τηλεθέασης, περισσότερο ωφελημένος βγήκε από την συμφωνία η τουρκική Acun Medya που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης.

Φαίνεται ότι η διαφορά στο «ζύγι», σε βάρος του Σκάι, ήταν τέτοια που εξαλείφθηκε η επιτυχία του Σκάι στον περσινό πλειοδοτικό διαγωνισμό αδειοδότησης, από τον οποίο το κανάλι του Ν. Φαλήρου με καλά οργανωμένο σχέδιο- χάρη στην καλή προετοιμασία του προηγούμενου καιρού από τον Κώστα Κιμπουρόπουλο- ήταν εκείνο που απέσπασε την πρώτη άδεια και μάλιστα με το χαμηλότερο τίμημα (43,6 εκατ. ευρώ) όταν οι  άλλες τρεις κατοχυρώθηκαν διαδοχικά με 52,6, 75,9 και 73,9 εκατ ευρώ, αντιστοίχως.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X