Ελλάδα

120 δόσεις: Σπεύδουν κατά χιλιάδες για να ρυθμίσουν χρέη στα Ταμεία!

120 δόσεις: Σπεύδουν κατά χιλιάδες για να ρυθμίσουν χρέη στα Ταμεία!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Μαγνήτης» για πάνω από 60.000 οφειλέτες έχει γίνει η ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις.

Τα στοιχεία για τις 120 δόσεις

Ήδη μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ έχουν ρυθμιστεί χρέη 500 εκατ. ευρώ και έχουν οριστικά ρυθμίσει πάνω από 22.600 οφειλέτες κάθε είδους. Οι επισκέπτες στις ψηφιακές εφαρμογές της ρύθμισης έχουν ξεπεράσει τους 280.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτηση για τον προσδιορισμό και επανυπολογισμό των οφειλών τους έχουν υποβάλλει 48.700 μη μισθωτοί, ενώ έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους απευθείας στο ΚΕΑΟ πάνω από 11.300 εργοδότες όπως και 500 με αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές.

Ειδικότερα μέχρι χθες είχαν υποβάλλει οριστική αίτηση στον ΕΦΚΑ για προσδιορισμό – επανυπολογισμό οφειλών 48.700 ελεύθεροι επαγγελματίες του πρ. ΟΑΕΕ, αγρότες του πρ. ΟΓΑ και αυτοαπασχολούμενοι του πρ. ΕΤΑΑ, εκ των οποίων οι 11.000 έχουν ήδη ρυθμίσει στο ΚΕΑΟ τις νέες επανυπολογισμένες οφειλές τους.

Με… παραδείγματα

Από όλους τους μη μισθωτούς που έχουν υποβάλλει αίτηση στον ΕΦΚΑ, οι 2.500 δηλώνουν ότι εκκρεμεί αίτηση συνταξιοδότησης, ανήκουν δηλαδή στους «εγκλωβισμένους» ασφαλισμένους που  με την ρύθμιση θα μπορέσουν να λάβουν σύνταξη.

Βουλή: Καταγγελίες για μετατάξεις και διορισμούς της τελευταίας στιγμής

Για παράδειγμα ασφαλισμένος με χρέος 78.000 ευρώ, ο οποίος, λόγω χρεών, αδυνατούσε να βγει στη σύνταξη, με την ένταξη στη ρύθμιση, το χρέος του μειώθηκε στις 17.000 ευρώ και θα λάβει σύνταξη 600 ευρώ, ενώ η δόση για την εξόφληση του χρέους του θα είναι της τάξης των 160 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα, έχουν αρχίσει να αναρτώνται και οφειλές του πρώην ΕΤΑΑ για μηχανικούς του  ΤΣΜΕΔΕ, υγειονομικούς του ΤΣΑΥ και δικηγόρους του ΤΑΝ.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως δεν είναι λίγοι οι εργοδότες που έχουν προχωρήσει στην εφάπαξ εξόφληση της βασικής οφειλής, ώστε να τύχουν διαγραφής των προσαυξήσεων και των τόκων στο 100%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X