Ελλάδα

Χοιρινό λεμονάτο

Χοιρινό λεμονάτο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό, λαιμό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό, από 2 λεμόνια
  • 600 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ πατάτας
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • λεμόνι, σε φέτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
  • Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Ανακατεύουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του με το αλεύρι.
  • Βάζουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Σουρώνουμε ώστε να φύγει το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε τα καρότα σε κυβάκια. Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 5-6 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Βάζουμε τον χυμό από τα λεμόνια, το νερό, τη μουστάρδα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ½ – 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με τον πουρέ, ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι και φέτες από λεμόνι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δείτε ακόμη:

«Ας δείξουμε ως πολίτες -καταναλωτές ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση»

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X