Eretiki Κουζίνα

Χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο

Χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το χοιρινό πρασοσέλινο είναι απ’ τα παραδοσιακά φαγητά που καλωσορίζουν γευστικά τον χειμώνα. Χειμωνιάτικα λαχανικά με εντελώς διαφορετική γευστική ταυτότητα μεταξύ τους, που παντρεύονται ιδανικά, με το χοιρινό στη μέση να κερδίζει απ’ τη σύνθεση των εντάσεων.

 

Υλικά

1 κιλό χοιρινό
1 κιλό πράσο
Σέλινο μισό
Αλάτι
Πιπέρι
2 Αυγά
1 λεμόνι
1 κύβο κνορ
1 κούπα Λάδι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας στη χύτρα για τρία τέταρτα της ώρας

Το ρίχνουμε στην πήλινη γάστρα μαζί με το σέλινο που είναι κομμένο σε μικρά ή μεσαία κομμάτια

Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σέλινο, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, κνορ. Επίσης προσθέτουμε ζουμί από το βρασμένο κρέας τρεις φλιτζάνες. Κλείνουμε με το καπάκι τη γάστρα και τοποθετούμε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Ελέγχουμε τακτικά αν χρειάζεται επιπλέον νερό. Όταν είναι μαλακά τα υλικά στο άγγιγμα του πιρουνιού, το φαγητό έχει γίνει.

Χτυπάμε το ασπράδι από τα δύο αβγά σε βαθειά πιατέλα μέχρι ν αφρατέψουν, προσθέτουμε χτυπώντας τους κρόκους και το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε ζουμί από τη γάστρα στο αβγολέμονο και έτσι όπως έχει ανεβάσει πλέον θερμοκρασία το ρίχνουμε στη γάστρα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X