Eretiki Κουζίνα

Χοιρινό λεμονάτο

Χοιρινό λεμονάτο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χοιρινό λεμονάτο με απίστευτη γεύση. Εύκολη συνταγή που σηκώνει παραλλαγές!

Συστατικά
1 κιλό χοιρινό, λαιμό
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. σπορέλαιο
2 κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
2 καρότα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρασί λευκό
χυμό, από 2 λεμόνια
600 γρ. νερό
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
1 κ.σ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

πουρέ πατάτας
ρίγανη
ελαιόλαδο
πιπέρι
λεμόνι, σε φέτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Ανακατεύουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του με το αλεύρι.
Βάζουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Σουρώνουμε ώστε να φύγει το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε τα καρότα σε κυβάκια. Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 5-6 λεπτά να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Βάζουμε τον χυμό από τα λεμόνια, το νερό, τη μουστάρδα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ½ – 2 ώρες.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τον πουρέ, ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι και φέτες από λεμόνι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X