Ελλάδα

Χυλοπίτες με χταπόδι

Χυλοπίτες με χταπόδι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το χταπόδι

  • Βάζουμε το χταπόδι σε ένα σουρωτήρι με μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα, και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα να το αποψύξουμε.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα και ένα τηγάνι στη φωτιά.
  • Αφαιρούμε το κεφάλι και το στόμα του χταποδιού. Κρατάμε την κουκούλα και το κόβουμε όλο σε χοντρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το χταπόδι μέσα στο τηγάνι.
  • Ρίχνουμε το ούζο στο τηγάνι με το χταπόδι. Με το που εξατμιστεί αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και στη συνέχεια τα λαχανικά. Προσθέτουμε 1 κ.γ. ζάχαρη, φρέσκο θυμάρι, τη δάφνη, 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο αν το χρειαστούν.
  • Προσθέτουμε το χταπόδι, τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε ακανόνιστα κομμάτια, 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό και 100 -150 γρ. νερό.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, καπακώνουμε, και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Για τις χυλοπίτες

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Σουρώνουμε τις χυλοπίτες και τις σοτάρουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να μην κολλήσουν, και ανακατεύουμε.
  • Με το που πάρουν χρώμα οι χυλοπίτες, προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και ξύσμα από 1 λεμόνι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δείτε ακόμη:

Νατάσα Θεοδωρίδου: Η νέα αλλαγή στα μαλλιά της

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X