Ελλάδα

Εθνική Ασφαλιστική: «Καυτός» Νοέμβρης με δύο κρίσιμα ορόσημα

Εθνική Ασφαλιστική: «Καυτός» Νοέμβρης με δύο κρίσιμα ορόσημα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα πια έχει φτάσει… Μέχρι τις 11 του Νοέμβρη έχει δώσει περιθώριο η Εθνική Τράπεζα στους ενδιαφερόμενους για την Εθνική Ασφαλιστική ώστε να κομίσουν φακέλους με πρόσθετα χρηματοοικονομικά στοιχεία, τα οποία δεν τα είχαν καταθέσει κατά την πρώτη φάση της αξιολόγησης.

Τα στοιχεία θα υποβληθούν στους συμβούλους της Εθνικής Τράπεζας, τις Goldman Sachs και Morgan Stanley, προκειμένου να συμπληρώσουν τους φακέλους όσων έχουν περάσει ήδη την πρώτη φάση της διαδικασίας. Να σημειωθεί πως στην τελική ευθεία διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκονται τα private equity funds I3CP, CVC, Lone Star και η Fosun.

Θέλετε Εθνική Ασφαλιστική; Ελάτε!

Οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι θα πρέπει στις 21 Νοεμβρίου να προχωρήσουν στην υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών. Όσοι το πράξουν θα υπογράψουν νέα σύμβαση εμπιστευτικότητας και θα λάβουν πλήρη πρόσβαση στο data room της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Κατά πληροφορίες η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερομένους θα γίνει έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Ο νικητής της διαδικασίας θα είναι αυτός που θα προσφέρει το υψηλότερο τίμημα και θα εμφανίσει τις πιο ελκυστικές προτάσεις για συμπράξεις και συνέργειες με την Εθνική Τράπεζα. Το τελικό τίμημα εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί πέριξ των 650-700 εκατ. ευρώ.

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι διορθώσεις στις e-αποδείξεις, ποιοι εξαιρούνται από συλλογή αποδείξεων

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί δεσμευτική προσφορά είναι ο υποψήφιος επενδυτής να έχει περάσει πρώτα από το «κόσκινο» των Goldman Sachs και Morgan Stanley, ως προς την φερεγγυότητά και την οικονομική του επάρκεια. Και αυτή τη φορά ο έλεγχος θα είναι σοβαρός, ώστε να μην επαναληφθεί το «φιάσκο» Calamos – Exin που είχε εκθέσει και την παρελθούσα Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και τους συμβούλους.

Να σημειωθεί πως πέρυσι η Εθνική Ασφαλιστική είχε κέρδη προ φόρων 62,8 εκατ. ευρώ, έναντι 72,1 εκατ. ευρώ 2017. Η συνολική παραγωγή της ανήλθε σε 638,0 εκατ. ευρώ (2017: 622,2 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένης παραγωγής επενδυτικών προϊόντων 29 εκατ. ευρώ (2017: 27 εκατ. ευρώ). Από το σύνολο της παραγωγής του 2018 ποσό 442 εκατ. ευρώ αφορούσε στις ασφαλίσεις ζωής (2017: 435,6 εκατ. ευρώ) και ποσό 196 εκατ. ευρώ σε ασφαλίσεις κατά ζημιών (2017: 186,6 εκατ. ευρώ).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X