Ελλάδα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και «παγωμένα» Χριστούγεννα!

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και «παγωμένα» Χριστούγεννα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνικη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο καιρός φέρνει… χιόνια σε όλη την χώρα ακόμα και μέσα στην Αττική!

Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα

Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (24-12-2018) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών κελσίου το επόμενο διήμερο, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και βόρεια χώρα. Στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. Την Τρίτη ((25-12-2018) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Α. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου, που γρήγορα θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπειρου, της Θεσσαλίας, από το απόγευμα της Στερεάς και της Πελοπονήσου και από το βράδυ τα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων.

Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων: Πώς θα ψωνίσετε σήμερα!

Β. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στην βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν αλλά θα ενταθούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόνησσο.

Γ. Θυελλώσεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στα πελάγη.

2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (26-12-2018)

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοπονήσσου.

Β. Από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης ενώ στις άλλες περιοχές θα σταματήσουν.

Γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο νότιο Αιγαίο.

Δ. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

3. Στην Αττική ειδικότερα προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα της Τρίτης  (25-12-2018) που κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως την Τετάρτη θα ενταθούν και θα χιονίσει σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Τα φαινόμενα από το βράδυ της Τετάρτης θα σταματήσουν.

4. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (27-12-18)

Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 24.12.2018

Νεφώσεις οι οποίες από τα βορειοδυτικά σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές περιμένουμε στη χώρα μας σήμερα Δευτέρα παραμονή Χριστουγέννων.

Προς το βράδυ οι νεφώσεις θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας και τις βραδυνές ώρες, ξημερώματα Τρίτης, και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Τις πρωινές και βραδυνές ώρες  η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης, ενώ στα βόρεια θα επικρατεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 3 έως 16 στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 15 και τοπικά 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 4 έως 16 στο Βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 16 και τοπικά 17 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στα ορεινά τμήματα οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα. Σταδιακή πτώση του υδραργύρου περιμένουμε από το βράδυ και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς έως 4 και τοπικά στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X