Ελλάδα

Κάτω από την βάση η ταινία του Γαβρά με τον Βαρουφάκη -Συνωμοσιολογία βλέπουν κύκλοι της Αριστεράς

Κάτω από την βάση η ταινία του Γαβρά με τον Βαρουφάκη -Συνωμοσιολογία βλέπουν κύκλοι της Αριστεράς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πίσω από τις κλειστές πόρτες της Ευρώπης, ένας άνθρωπος προσπαθεί για έξι μήνες να σώσει τη χώρα του. Μια ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος, που αναφέρει τις βασανιστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους της χώρας το 2015.

Το τρέιλερ της ταινίας «Ενήλικες στο δωμάτιο» δόθηκε στην δημοσιότητα, λίγες μόνο ώρες πριν την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας το περασμένο Σάββατο 31 Αυγούστου.

Η ταινία έχει την υπογραφή του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά. Ενώ το βιβλίο και η ταινία χαρακτηρίζουν τη θέση του Βαρουφάκη για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο σκηνοθέτης Costa-Gavras τιμάται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Ο σκηνοθέτης, Costa Gavras έχει αναγνωριστεί για την «πρωτότυπη συμβολή του στην καινοτομία στον σύγχρονο κινηματογράφο» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου η ταινία του «Adults in the Room» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Costa-Gavras

Ο νικητής του Όσκαρ με την ταινία «Ζ» βραβεύτηκε με το Jaeger-LeCoultre Glory, ένα βραβείο αφιερωμένο σε προσωπικότητες που έχουν συμβάλει σημαντικά στον σύγχρονο κινηματογράφο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του φεστιβάλ της Βενετίας, Alberto Barbera, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο Κώστας Γαβράς είναι ένας από τους μεγάλους σύγχρονους κινηματογραφιστές. 

Συγκεκριμένα,είπε επειδή «κατάφερε να μετατρέψει την πολιτική σε ενδιαφέρον θέμα, το οποίο, όπως και όλα τα άλλα, αφορά όχι μόνο τους αρχαίους ή τους λίγους, αλλά και το ευρύ κοινό, για τη χρήση όλων των δυνατών μέσων για να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές, σημείωσε ο Barbera. 

Ο Γαβράς δεν είναι μόνο ένας «πολιτικός σκηνοθέτης», αλλά και ένας διευθυντής ο οποίος, χάρη στην πίστη του στην ειρήνη και τη δημοκρατία, κατάφερε να εκφράσει την ανησυχία του κοινού με εύκολα κατανοητά μέσα. «Αν κοιμηθούμε, οι ταινίες του μας ξυπνάνε και αν χάσουμε την ελπίδα, οι ταινίες του μας κάνουν να την βρούμε ξανά», τόνισε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για festival venice gavras

Πολύ χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνει η ταινία του Κώστα Γαβρά!

Η βαθμολογία όμως που εμφανίζεται, στην ειδική πλατφόρμα για τους cinefile imdb ,ήδη προκαλεί την πολιτική αντιπαράθεση.

Ειδικότερα, τα πρώτα σχόλια από τους κριτικούς κινηματογράφου που δημοσιεύθηκαν στον διεθνή τύπο, δείχνουν ότι η ταινία έγινε δεκτή μάλλον μουδιασμένα ενώ ορισμένοι την χαρακτηρίζουν βαρετή.

Σημειώνεται, ότι στην ειδική πλατφόρμα imdb, όπου παρουσιάζεται η ταινία, έχει βαθμολογία κάτω από 4.

Η Εφημερίδα των Συντακτών, κάνει λόγο για συνωμοσιολογία όσων αφορά την χαμηλή βαθμολογία που παίρνει η ταινία του Γαβρά, και ότι υπάρχει οργανωμένη καμπάνια από Αντισύριζα κύκλους.

Συνεχίζοντας, το ρεπορτάζ η εφημερίδα κάνει λόγο για «δεξιά τρόλ που κάνουν υπερωρίες στο διαδίκτυο» ενώ υπάρχει οργανωμένο σχέδιο «ώστε η ταινία να πατώσει στην βαθμολογία της πλατφόρμας imdb».

Ενώ απαντά στους δύσπιστους, ότι δεν είναι τυχαία η διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών ώστε να γίνει ταινία και το βιβλίο η «Τελευταία Μπλόφα» των Βαρβιτσιώτη Ελένη- Δενδρινού Βικτωρία και αναρτάτε το σχετικό tweet του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Άρη Πορτοσάλτε.

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Μόρια: Άγρια επεισόδια τώρα μεταξύ προσφύγων!

Μαστοράκης… πυροβολεί Γαβρά! «Έπιασε πάτο με το Μπαρουφάκειο εγχείρημα»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X