Ελλάδα

«Κατοστάρι» για τους διαγωνισμούς του ΒΟΑΚ!

«Κατοστάρι» για τους διαγωνισμούς του ΒΟΑΚ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με όλα τα σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον κατά την πρώτη φάση περνά στη φάση των δεσμευτικών προσφορών ο διπλός διαγωνισμός για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες και να αξιολογηθούν άμεσα οι προσφορές ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα το φθινόπωρο του 2019.

Να γίνουν έργα επιτέλους στον ΒΟΑΚ

Ειδικότερα, για το πρώτο τμήμα του ΒΟΑΚ (Χανιά – Ηράκλειο), που θα πραγματοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης για 35 χρόνια, δεσμευτικές προσφορές καλούνται να καταθέσουν οι: ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Vinci Highways – Vinci Concessions, Acciona Concessiones – Μυτιληναίος και J&P Άξαξ. Το τμήμα αφορά αυτοκινητόδρομο 163 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό άνω του 1 δισ. ευρώ.

Πανάκριβα και… αραχνιασμένα! Ιδού η κατάσταση στην αγορά γραφείων της Αττικής

Για το δεύτερο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου (Ηράκλειο – Νεάπολη) που θα προχωρήσει ως Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προσφορές θα υποβάλλουν οι: ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ Παραχωρήσεις, J&P Αβαξ με, Μυτιληναίος-Αcciona-Intertoll και Shikun Binui. Το τμήμα αυτό του αυτοκινητοδρόμου μήκους 22 χιλιομέτρων, έχει προϋπολογισμό περί τα 250 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το τρίτο τμήμα του BOAK, Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, θα πραγματοποιηθεί ως δημόσιο έργο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X