Ελλάδα

Καζάνι που βράζει η Λέσβος: Φωτιά στο Καρά Τεπέ και πορεία μεταναστών

Καζάνι που βράζει η Λέσβος: Φωτιά στο Καρά Τεπέ και πορεία μεταναστών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης κατέπλευσε το πλοίο «Νήσος Ρόδος» που μετέφερε από την Αθήνα στη Λέσβο δύο οχήματα εκτόξευσης νερού (αύρες) της Αστυνομίας και εννέα κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Με το ίδιο πλοίο κατέφθασαν και οχήματα των ΟΠΚΕ, αλλά και δύο οχήματα του ΕΟΔΥ.

Ενώ αυτήν την στιγμή νέος συναγερμός έχει σημάνει από φωτιά που ξέσπασε στο Καρά Τεπέ, την περιοχή όπου έχουν συγκεντρωθεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Στο σημείο επιχειρούν ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ πολύ κοντά βρίσκεται υποσταθμός της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα πορεία πραγματοποιούν οι μετανάστες στο Καρά Τεπέ καθώς δεν δέχονται να μπουν στον νέο, υπό κατασκευή, καταυλισμό και ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από το νησί. Σημειώνεται ότι τη νύχτα της Παρασκευής εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ξερά χόρτα και θάμνους λίγο έξω από την περίφραξη του παλιού σκοπευτηρίου στο Καρά Τεπέ, εκεί όπου στήνονται σκηνές για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες από το ΚΥΤ της Μόριας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόπειρα εμπρησμού. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα και κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί.

Πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και βρέφη κοιμούνται εδώ και τρεις νύχτες στους δρόμους, σε άθλιες συνθήκες. Κάποιοι έχουν δικές τους σκηνές ενώ άλλοι έχουν στήσει αυτοσχέδιες από καλάμια, καφάσια και σεντόνια. Και όλα αυτά ενώ τα 35 άτομα που έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό παραμένουν άφαντα.

Αντιδρά ο δήμαρχος Μυτιλήνης

Με δήλωσή του, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, εξέφρασε την αντίθεση του στη δημιουργία της νέας δομής, γιατί «οι προτάσεις του δήμου για την αποσυμφόρηση και την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από κατοικημένες περιοχές και από το νησί, που είχαν και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού βουλευτή και β’ αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, δεν εισακούστηκαν».

Σύμφωνα με τον κ. Κύτελη, η επιλογή της δημιουργίας της νέας δομής στον συγκεκριμένο χώρο «αντιστρατεύεται ευθέως την εθνική άμυνα της Πατρίδας μας, αλλά και τη δημόσια υγεία της πρωτεύουσας του νησιού μας». Καταλήγει δε, προαναγγέλλοντας αντιδράσεις: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X