Ελλάδα

Κοροναϊός: Αντιπαράθεση για την ασφάλεια των πιστών

Κοροναϊός: Αντιπαράθεση για την ασφάλεια των πιστών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι πιστοί να ακολουθούν τις οδηγίες των επιστημόνων συμβουλεύει η Εκκλησία της Κρήτης-  Οι άνω των 65 που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καλό είναι να μην πηγαίνουν στην Ελλησία λέει η ομότιμη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου που προσθέτει ότι όσοι θέλουν με μεταλάβουν, δεν πρέπει να φοβούνται – Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας Γαβριήλ: Να ακούμε τους ειδικούς και όχι τα fake news – Πρώτοι «Χαιρετισμοί» απόψε, γεμάτες οι εκκλησίες

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας μεταλαμβάνει τους πιστούς με δικό τους κουτάλι

Ο συνωστισμός, οι ασπασμοί και οι αγκαλιές αλλήλων και εικόνων είναι το θέμα στο οποίο εστιάζουν στο υπουργείο Υγείας για τον κοροναϊό σε σχέση με τους ναούς και τους πιστούς και όχι η Θεία Κοινωνία. H συζήτηση για την ασφάλεια των πιστών από τη συνάθροισή τους στους ναούς -ιδιαίτερα αυτή την εποχή που οι ναοί γεμίζουν, όπως έγινε σήμερα λόγω των Χαιρετισμών- κορυφώνεται. Παράλληλα, η συζήτηση περιστρέφεται και γύρω από το κατά πόσον ειναι ασφαλής η Θεία Κοινωνία αφού γίνεται με το ίδιο κουτάλι για όλους τους πιστούς. Οι απόψεις διίστανται.

«Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και όχι ψωμί και κρασί», λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι επισημαίνοντας ότι οι πιστοί δεν φοβούνται και δεν αμφισβητούν το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας που αποτελεί κεντρικό στοιχείο της πίστης μας. Τόνιζαν επίσης οτι ο ιερέας καταλύει οτι περισσεύει από την Θεία Κοινωνία, λέγοντας οτι οι ιερείς με αυτήν την λογική θα έπρεπε πολύ συχνά να πάσχουν από λοιμώξεις γεγονός που δεν ισχύει. Ενδεικτικό παράδειγμα οτι ιερέας που κοινωνούσε τους λεπρούς στην Σπιναλόγκα δεν κόλλησε ποτέ την ασθένεια αυτή.

Κορωνοϊός -Θεία Κοινωνία: Σάλος με τη δήλωση γνωστής λοιμωξιολόγου

Επισημαίνουν οτι η Εκκλησία δεν θα κλείσει ποτέ τις πόρτες, υπογραμμίζοντας ωστόσο οτι είναι άλλο πράγμα η Θεία Κοινωνία και άλλο ο συνωστισμός που μπορεί να επικρατήσει σε μία Εκκλησία που πρέπει να αποφεύγεται κυρίως από ανθρώπους με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. «Μπορεί ο πιστός που έχει κάποιο θέμα υγείας να πάει ένα απόγευμα που δεν έχει η Εκκλησία πολύ κόσμο προκειμένου να ανάψει ένα κερί», έλεγαν χαρακτηριστικά. Την τελική απόφαση πάντως για τις Εκκλησίες θα την πάρει το υπουργείο Υγείας.

Δείτε ακόμη:

Κοροναϊός: Επιστρέφουν σήμερα οι εκδρομείς από το Ισραήλ – Θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X