Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου και αποφασίστηκε μετά από αίτημα της δικηγόρου της κατηγορουμένης Αλεξάνδρας Σπανάκη.

Η κυρία Σπανάκη υποστήριξε ότι «η αναισθησιολόγος παρουσίασε οξεία οσφυαλγία λόγω άρσης μεγάλου βάρους και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο από τις 28 Ιανουαρίου».

Ο πατέρας της μικρής Μελίνας αντέδρασε στο άκουσμα της απόφασης για την αναβολή, τονίζοντας ότι ζητά δικαίωση για το παιδί του.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό βούλευμα, η αναισθησιολόγος δεν τήρησε αυστηρά το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η αναισθησιολόγος χορήγησε στο παιδί υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες, ενώ ούτε και ο τρόπος χορήγησης της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους.

«Θέλουμε να δικαιωθούμε και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Είναι πολύ δύσκολο να σηκώνεις ένα μωρό για να το βάλεις στον τάφο. Εγώ την σήκωσα και την έβαλα στον τάφο και ενώ την κατέβαζα ευχήθηκα να είμαι ο τελευταίος που χάνει ένα παιδί», δήλωσε στον ALPHA ο κ. Παρασκάκης.

«Τέσσερα χρόνια αναμονή. Προσπαθούμε να κρατηθούμε, γελάμε έξω στον κόσμο αλλά όταν κλείνει η πόρτα είναι δύσκολα. Το ξέρουν όσοι χάσουν παιδιά. Και εγώ με τον τρόπο που το έχασα, ένα υγιέστατο παιδί σε μια απλή εγχείρηση που πήγε στραβά… Αυτοί ξέρουν γιατί πήγε στραβά, ίσως ξέρουμε και εμείς αλλά θέλουμε να το ακούσουμε», ανέφερε.

Δείτε ακόμη:

Σφυράκης: Στα δημόσια σχολεία υπάρχει πλειονότητα αλλοδαπών -Πάω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο (vid)