Ελλάδα

Ο Ντάισελμπλουμ προβοκάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Ντάισελμπλουμ προβοκάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τον θυμάστε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εκείνο το ολλανδικό… σκυλάκι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ε, λοιπόν ο Γερούν έγινε τώρα λιοντάρι. Τα βάζει ακόμα και με Γερμανούς πολιτικούς. Μάλιστα δεν διστάζει να τους χαρακτηρίσει ακόμα και αναξιόπιστους.

Το έκανε μιλώντας για τον Μάνφρεντ Βέμπερ, αυτόν ντε που ήρθε στην Ελλάδα για να τονώσει το ηθικό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Γερούν λοιπόν χωρίς δισταγμό προβοκάρει κυριολεκτικά τον κύριο Μάνφρεντ Βέμπερ, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «το ερώτημα σε αυτόν τον Γερμανό πολιτικό που ήρθε για να στηρίξει τους Χριστιανοδημοκράτες φίλους του στην Ελλάδα, είναι το εξής: Ωραία αυτά είναι καλά νέα, δηλαδή να μειωθεί το ποσοστό κάτω από το 3,5%, αλλά είσαι έτοιμος να δώσεις μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους; Εάν όχι, τότε η Ελλάδα έχει δημοσιονομικό πρόβλημα».

Ο Ντάισελμπλουμ αναφέρεται στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2%. Πρόκειται θα λέγαμε για πολύ σωστή ενέργεια, που θα επιτρέψει να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία.

Ομως, για να γίνει αυτό ο Βέμπερ, ο φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη ελάφρυνση στο χρέος. Μπορεί; Αν όχι, τότε είναι αναξιόπιστος του λέει κατάμουτρα ο Γερούν.

Δείτε πως το λέει και βγάλτε συμπέρασμα «ένας Γερμανός Χριστανοδημοκράτης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επέμεινε σε αυτό, το οποίο βασικά ήθελε για 10 χρόνια (σ.σ. ισχύει τελικά ως το 2022), οπότε καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν είναι πολύ αξιόπιστο  – αλλά σε περίπτωση που πεις αυτό ότι πρέπει να μειωθεί κάτω από το 3,5%, τότε θα πρέπει να παρέχεις μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα».

Κυριάκο πες αλεύρι. Ο Γερούν σε γυρεύει… Μας δουλεύετε ψιλό γαζί με το φίλο σου; Εκτός κι΄αν σου υποσχέθηκε κάτι ο Μάνφρεντ και μας το κρύβεις. Ομως, δεν είναι σωστό Κυριάκο. Εμάς μας στερείς μία μεγάλη χαρά και στον εαυτό σου… ψήφους.

Ο Προβοκάτορας

Βορίδης προβοκάρει Μητσοτάκη και Αυγενάκη

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X