Ελλάδα

Πολύ σκληρή αντιπαράθεση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πολύ σκληρή αντιπαράθεση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε θέση μάχης βρίσκεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς όλα δείχνουν οι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελέσει την πρώτη μάχη που θα δώσει το νέο έτος.

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο “Βήμα της Κυριακής” προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δυο πόλους της εξουσίας, που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τρόπο άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα προτείνει τον Προκοπή Παυλόπουλο τον οποίο θα ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι σημαντικό το πρόσωπο που θα προταθεί να μπορεί να συγκεράσει πολιτικές δυνάμεις εντός του Κοινοβουλίου. Αναγνωρίζω ότι η ευθύνη της επιλογής είναι δική μου. Είναι  μια βαθιά προσωπική απόφαση. Θα προτείνω το πρόσωπο που θεωρώ πλέον κατάλληλο, πιστεύοντας ότι η εισήγησή μου θα είναι τέτοια που θα πρέπει τα άλλα κόμματα να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα την ψηφίσουν”, ανέφερε  ο Πρωθυπουργός πυροδοτώντας το κλίμα γύρω από την προεδρολογία.

Η  Κουμουνδούρου αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός   “συνεχίζει τους χρησμούς και τα καλλιστεία υποψήφιων Προέδρων της Δημοκρατίας, παρόλο που ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι αποδεκτός από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών”.

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι «

Με την τουρκική προκλητικότητα να έχει χτυπήσει “κόκκινο” περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να μην παίξει πολιτικά παιχνίδια με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακόμα επισήμαιναν ότι η «Η στάση του Προκόπη Παυλόπουλου κατά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017, το πολιτικό του κύρος, η άριστη γνώση του Συντάγματος και των διεθνών ζητημάτων, καθώς και οι πρωτοβουλίες που πήρε την περίοδο της κρίσης το 2015 τον καθιστούν, την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή. «

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουν καμιά συζήτηση για την Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά ούτε και για την Μαρία Δαμανάκη για την οποία πολλοί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι έχει ταυτιστεί με ενα κομμάτι του πολιτικού κατεστημένου το οποίο διαδραμάτισε περίεργο ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Αγριο παρασκήνιο στη ΝΔ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X