Ελλάδα

Ψάρι με μπάμιες στο φούρνο

Ψάρι με μπάμιες στο φούρνο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νόστιμο και υγιεινό ψάρι με μπάμιες στο φούρνο.

Εκτέλεση

Για το νόστιμο και υγιεινό ψάρι με μπάμιες στο φούρνο, καθαρίζουμε πρώτα το ψάρι, το πλένουμε καλά και το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Το αλατίζουμε και το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα.

Διαλέγουμε μπάμιες τρυφερές, αφαιρούμε το κοτσανάκι (καπελάκι) τους και καθαρίζουμε περιμετρικά του. Τις αραδιάζουμε σε ταψάκι, αφού τις πλύνουμε και τις στραγγίσουμε. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να καθαρίσετε και να προετοιμάσετε σωστά τις μπάμιες. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και  περιχύνουμε με 1 ποτήρι ξίδι. Τις αφήνουμε στον ήλιο σκεπασμένες με τουλπάνι για μία ώρα. Αφού βγάλουν τα σάλια τους, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τότε το σκόρδο και τις μπάμιες και σοτάρουμε για 6΄-7΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10΄. Τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μαϊντανό.

Σε ταψί τοποθετούμε το ψάρι ολόκληρο και ρίχνουμε από πάνω τις μπάμιες. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄ στους 200°C στις αντιστάσεις. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄στους 180°C. Το ψάρι είναι ψημένο όταν ξεκολλάει εύκολα η σάρκα του από το κόκαλο.

Ασιατικές αγορές: Ισχυρά και ανοδικά με ώθηση από τις κινεζικές εξαγωγές

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X