Ελλάδα

Ψητές πατάτες με μπέικον και παρμεζάνα

Ψητές πατάτες με μπέικον και παρμεζάνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βράζουμε πρώτα τις πατάτες για να γίνουν ακόμη πιο τραγανές. Οι πιο τραγανές και νόστιμες πατάτες φούρνου.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πατάτες baby, πλυμένες

300 γρ. μπέικον, κομμένο σε κάθετες φέτες

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες και τη γεμίζουμε με νερό, μέχρι να καλυφθούν τελείως. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, τις αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα και έπειτα τις σουρώνουμε.
Παίρνουμε ένα πυρέξ φούρνου και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες αφού τις έχουμε πατήσει ελαφρώς με τα χέρια.
Κατόπιν, αδειάζουμε μέσα το βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με τα χέρια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα τις φέτες μπέικον και τις σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις ετοιμαστούν, τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις ψηθούν οι πατάτες, αδειάζουμε από πάνω το μπέικον με την παρμεζάνα και ψήνουμε στο γκριλ, μέχρι να πάρει χρώμα η τελευταία.
Τέλος, σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X