Συνταγές

Γεμιστές γλυκοπατάτες με κρέμα αβοκάντο και αρακά

Γεμιστές γλυκοπατάτες με κρέμα αβοκάντο και αρακά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία υγιεινή συνταγή εύκολη και χορταστική. Γεμιστές γλυκοπατάτες με κρέμα αβοκάντο και αρακά. Δοκιμάστε την…..

Υλικά
– 2 γλυκοπατάτες μέτριου μεγέθους
– 1 φλιτζάνι αρακά
– 1 αβοκάντο- ½ σκελίδες σκόρδο
– ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τα πικάντικα ρεβίθια:
– 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι
– 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
– ½ κουταλάκι κύμινο
– ¼ κουταλάκι καγιέν

Μέθοδος παρασκευής
1. Σκάψτε τρύπες στις γλυκοπατάτες και ψήστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 4-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

2. Για τα ρεβίθια: Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το λάδι αβοκάντο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για περίπου 1-3 λεπτά. Στην συνέχεια, προσθέστε τα ρεβίθια και μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά.

3. Για την κρέμα αβοκάντο και αρακά: Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε όλα τα υλικά και χτυπήστε μέχρι να γίνει απαλή.

4. Κόψτε τις γλυκοπατάτες και προσθέστε την κρέμα αβοκάντο τον αρακά και τα ρεβίθια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X