Ελλάδα

Ροδόπη: Σάλος από τις δηλώσεις δημάρχου μειονοτικού χωριού

Ροδόπη: Σάλος από τις δηλώσεις δημάρχου μειονοτικού χωριού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βολές δέχεται για το εθνικιστικό παραλήρημα σε ομιλία του στην Προύσα ο μειονοτικός δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν που φέρεται να δήλωσε πίστη στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουμίν μίλησε σε εκδήλωση του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων δυτικής Θράκης και απ’ ό,τι φαίνεται παρασύρθηκε σε ντελίριο προκλητικών δηλώσεων.

Με παρέμβαση του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα”, ωστόσο, προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα…. Υποστήριξε ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις και υποστήριξε ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του σε όσους παραποίησαν τα λεγόμενα του απειλώντας επί της ουσίας με μηνύσεις.

Τα «γυρίζει» ο δήμαρχος Ιάσμου: «Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου»

«Οι δηλώσεις μου παραποιήθηκαν από ορισμένους και συγκεκριμένους κύκλους» δηλώνει στο Star o ίδιος μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και τις επικριτικές δηλώσεις εναντίον του, όπως από τον βουλευτή της ΝΔ στον νομό Ροδόπης και πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος δήλωσε: «Ξέρετε και στην ανοησία πρέπει να υπάρχει όριο σε αυτό τον τόπο».

Σύμφωνα με την μετάφραση της ανταποκρίτριάς μας στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου, ο θαυμαστής του Ερντογάν και νοσταλγός του Αμχέτ Σαδίκ θεωρεί ότι η Δυτική Θράκη έχει «Τούρκους»  και όχι μουσουλμάνους πολίτες. Μιλώντας όμως στο Star o  δήμαρχος έδειξε «χαμένος στην μετάφραση»:  «Το καινούριο όραμα του Δήμου Ιάσμου, θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα από εδώ και πέρα. Εγώ τον Ίασμο τον βλέπω ως εξής, είναι ένας Δήμος που συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, Τούρκοι και Ρωμιοί»!

Σάλος  και με τις δηλώσεις Κουρουπλή

Την ίδια ώρα χιλιάδες Έλληνες μικρασιατικής καταγωγής άκουσαν με το στόμα ανοιχτό .. τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να λέει ότι «και τότε οι Έλληνες στην Ελλάδα κυρία μου και είστε γυναίκα στρατιωτικού και πρέπει να ξέρετε ιστορία, μπήκαν ως λαθραίοι»!

Επιχειρώντας να ανασκευάσει, υποστήριξε πως η παρομοίωση έγινε για να δείξει την ρατσιστική αντιμετώπιση από τον κρατικό μηχανισμό τότε και τώρα.

Δείτε ακόμη:

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης «βρυχάται»- Σε κατάσταση συναγερμού

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X