Ελλάδα

Τατσόπουλος: Βγήκε από τη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης!

Τατσόπουλος: Βγήκε από τη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκτός της Μονάδας Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του Ιπποκράτειου θα συνεχιστεί η νοσηλεία που θα έχει ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και την κατάσταση της υγείας του 59χρονου ασθενή, να του δώσουν εξιτήριο από τη Μονάδα όπου νοσηλεύεται από το απόγευμα της Τρίτης, μετά την κρίσιμη καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αποκατάσταση οξέος διαχωρισμού ανιούσης αορτής. H νοσηλεία του θα συνεχιστεί σε τρίκλινο θάλαμο, στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιοχειρουργική κλινική.

Ο κ. Τατσόπουλος βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, εκτός μηχανικής υποστήριξης αλλά και με καλή λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού, όπως επισήμαναν οι θεράποντες ιατροί στο τελευταίο -χθεσινό- ανακοινωθέν.

Η εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε, μετά την αποσωλήνωσή του, θεωρείται συνήθης «παρενέργεια» της νοσηλείας σε Μονάδα, ιδίως έπειτα από σοβαρές επεμβάσεις και μηχανική υποστήριξη.

Το ενδεχόμενο της αιμορραγίας, όπως και εκείνο της ανακοπής, αμφότερα απειλητικά για την πορεία της υγείας του, απομακρύνονται όσο περνούν οι ημέρες από την κρίσιμη επέμβαση και όσο σταθεροποιείται ο οργανισμός του ασθενή.

Ο Τατσόπουλος… στο τσακ

Ο άνθρωπος που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο γιατρός που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, περιέγραψε με συγκλονιστικά λόγια το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του γνωστού συγγραφέα.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος διαγνώστηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής. «Συνήθως, αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις», είπε ο Δ. Λυμπεριάδης. Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές που ο πρώην βουλευτής έφτασε στο νοσοκομείο, είπε: «είχε ρήξη αορτής. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά».

Όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος έφτασε από το στούντιο στο νοσοκομείο «είχε σχεδόν μηδέν πίεση» είπε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης. Και η περιγραφή για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το χειρουργείο, είναι ακόμη πιο συγκλονιστικές. «Τρέχοντας τον πήγα το χειρουργείο. Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας», είπε.

“Λιοντάρι” ο Tατσόπουλος, αποφασισμένος να ζήσει! Γιατί υπάρχει αισιοδοξία (vid)

Πλέον, η κατάστασή του είναι καλύτερη. «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο. Ευτυχώς καταφέραμε και τον σώσαμε», σημείωσε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Δείτε τη συγκλονιστική περιγραφή του

Τι είπε ο Βίτσας

Ένας από τους ανθρώπους που έζησαν από πρώτο χέρι τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου, ήταν ο Δημήτρης Βίτσας. Το πρωί της περασμένης Τρίτης ήταν μαζί καλεσμένοι στην εκπομπή του Alpha.

«Το βασικό ζήτημα είναι να πάει καλά ο Πέτρος», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στο περιστατικό, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. «Ήταν η βοήθεια του κ. Λύρα, όπως και το κουράγιο του Πέτρου να πει ότι «θέλω να αποχωρήσω γιατί ένιωσα έναν οξύ πόνο». Σημασία έχει να γίνει καλά. Ήταν εξαιρετικά τυχερός, το γεγονός πως υπήρχε γιατρός και η ταχύτητα που ήρθε το ΕΚΑΒ έπαιξαν ρόλο να φτάσει γρήγορα στο χειρουργείο», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X