Ελλάδα

Βολές Μαρινάκη κατά Πέτσα και φιλοκυβερνητικού εκδότη

Βολές Μαρινάκη κατά Πέτσα και φιλοκυβερνητικού εκδότη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πυροβολεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και επιχείρηση Τύπου με οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η στήλη “Βηματοδότης”  της εφημερίδας “Το Βήμα” που ανήκει στον μεγαλοεφοπλιστή, επιτίθεται στον Στέλιο Πέτσα για τις αλλαγές που έκανε στη ρύθμιση για την ενίσχυση την ενίσχυση του Τύπου.

Είναι το δεύτερο “χτύπημα”  από φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης. Είχε προηγηθεί η “Καθημερινή” με επικριτικό δημοσίευμα για το καθστώς οικονομικής ενίσχυης των εφημερίδων..

Πιο συγκεκριμένα η στήλη «Βηματοδότης», αναφέρει ότι η τροποποίηση που επέβαλε ο Στέλιος Πέτσας «εξέπληξε αρνητικά»«Με απόφασή του θα μπορούν να λάβουν ενίσχυση ακόμη και επιχειρήσεις Τύπου που δεν διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ακόμη και εκείνες που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους», εξηγεί η στήλη και συνεχίζει:

«Η προηγούμενη ρύθμιση των κ.κ. Χουλιαράκη και Κρέτσου απαιτούσε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και διευκρίνιζε ότι εάν οφείλονταν ποσά σε εργαζομένους, η ενίσχυση θα κατευθυνόταν σε αυτούς».

Μάλιστα, το δημοσίευμα του “Βήματος” αποδίδει τη ρύθμιση αυτή σε στήριξη συγκεκριμένων εκδοτών και τονίζει ότι: «Προφανώς η χωρίς καμία υποχρέωση ενίσχυση έρχεται να στηρίξει συγκεκριμένους εκδότες που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα της νομιμότητας, για να μην πούμε ότι πρόκειται για εκδότες λαθρόβιου Τύπου, κάτι που αν μη τι άλλο στρεβλώνει την αγορά και θίγει εκείνους οι οποίοι τηρούν κατά γράμμα και χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις στο κράτος και στα Ταμεία».

Νέα επίθεση Παπαχελά σε Χατζηνικολάου-Κατηγορίες για κυβερνητικό ρουσφέτι

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X