Επιλογές

Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο -Συγκλονίζει το Πανελλήνιο

Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο -Συγκλονίζει το Πανελλήνιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ασύλληπτη είναι η τραγωδία στον Νέο Κόσμο όπου μία μητέρα έριξε στο κενό από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας το 4,5 ετών κοριτσάκι της που είχε προβλήματα υγείας ενώ στη συνέχεια έπεσε κι εκείνη .

Οι φωνές του παιδιού που έκλαιγε και ζητούσε απεγνωσμένα τον μπαμπά του στοιχειώνουν  τη γειτονιά και προσπαθούν να κατανοήσουν ποια ακριβώς ήταν η ψυχική κατάσταση της 44χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, το κοριτσάκι είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας στο παρελθόν που είχαν επηρεάσει και τη συναισθηματική κατάσταση της μητέρας που προσπαθούσε δέκα χρόνια να κάνει παιδί…

Η τραγωδία συνέβη την Τρίτη, λίγο μετά τις 16.00. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σοκαρισμένοι τη στιγμή όπου είδαν τη γυναίκα να πραγματοποιεί βουτιά θανάτου.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε τη γυναίκα στο “ΓΝΑ Γεννηματάς” και το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”. Δυστυχώς οι γιατροί στο “Γεννηματάς” δεν κατάφερναν να κάνουν κάτι για τη γυναίκα καθώς διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Αντίθετα, το 4χρονο μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί είδαν ότι είχε σφυγμό και κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για ανάνηψη αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Έπειτα από μία ώρα, περίπου, το παιδί κατέληξε.

Ο πατέρας της 4χρονης και σύζυγος της γυναίκας είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση με την στήριξη ειδικού ψυχολόγου της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, όταν ο πατέρας έφθασε στο σημείο και είδε τα αγαπημένα του πρόσωπα μέσα σε μια λίμνη αίματος, μπόρεσε να φωνάξει μόνο “γιατί το έκανες αυτό;

Η οικογένεια δεν είχε προκαλέσει ουδέποτε πρόβλημα και οι γονείς δεν είχαν ακουστεί ποτέ να διαπληκτίζονται.

Οι γείτονες κάνουν λόγο για μια αγαπημένη οικογένεια και τώρα έχουν απομείνει σοκαρισμένοι από την τραγωδία.

Στο παρελθόν το παιδί είχε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευθεί και να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς.

Ωστόσο, φέρεται να είχε ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας.

Το χρονικό της τραγωδίας

«Δεν βλέπεις καλά. Βγάλε τα γιαλιά σου. Δεν είναι έξω από το μπαλκόνι το παιδί».

Η σοκαριστική απάντηση της μάνας που πέταξε το τετράχρονο κοριτσάκι της από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της, στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στον Νέο Κόσμο σε συνδυασμό με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων σύμφωνα με τις οποίες έδειχνε ήρεμη ακόμη και αφού πέταξε το παιδί στο θάνατο για να ακολουθήσει και η ίδια, καταγράφονται από τις αρχές στα στοιχεία της υπόθεσης.

Οι γείτονες σοκαρισμένοι και βουρκωμένοι προσπαθούν να κατανοήσουν τη φρίκη που έζησαν. Περιγράφουν την τραγωδία που επιχείρησαν, αλλά δεν πρόλαβαν και δεν κατάφεραν να αποτρέψουν.

«Τί κάνεις; Γιατί έχεις το παιδί έξω από μπαλκόνι;» φώναξε μια άλλη μάνα στη γυναίκα που είχε αποφασίσει και τελικά σκότωσε το παιδί της.

Την ώρα που η μία μάνα έπαιρνε τη ζωή που είχε γεννήσει, η άλλη προσπαθούσε να προστατεύσει τις ψυχές των δικών της παιδιών από το αποτρόπαιο θέαμα για να μην τα σημαδεύσει.

Να τα προστατεύει, όπως είπε το ένστικτό της.

«Δεν βλέπεις καλά, βγάλε τα γιαλιά σου», απάντησε ήρεμη η γυναίκα που μερικά λεπτά – μπορεί και δευτερόλεπτα αργότερα- έριξε το παιδί στο κενό. Η μάνα κάτω στο δρόμο προσπάθησε και πάλι να τη σταματήσει:

«Τί πρόβλημα έχεις; Θα σε βοηθήσω εγώ…». «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα», ήταν τα τελευταία λόγια που είπε η αυτόχειρας. Η 44χρονη πέθανε επί τόπου από την πτώση.

Το κοριτσάκι παρελήφθη από το ΕΚΑΒ, διασωληνώθηκε και διακομίσθηκε στο Αγλαϊα Κυριακού. Από τη στιγμή που παρελήφθη δεν είχε σφυγμό. Η προσπάθεια των γιατρών να το επαναφέρουν δεν καρποφόρησε.

Στις 5.40′ το απόγευμα καταγράφηκε επίσημα ο θάνατός του.

Ήταν μόλις 4,5 ετών.

Οι μαρτυρίες όμως, σοκάρουν και για τη στιγμή που στο σπίτι επέστρεφε ο πατέρας.

Ο άνθρωπος αλλόφρων διαπίστωσε ότι στο οδόστρωμα κείτονταν η γυναίκα και το παιδί του. Μετά βίας τον συγκράτησαν οι γείτονες για να μην πέσει πάνω τους…

Σύμφωνα με μαρτυρίες, φώναζε απελπισμένος «γιατί μου το έκανες αυτό, γιατί μου το έκανες».

Μαζί με τους αστυνομικούς ανέβηκαν στο διαμέρισμα, ωστόσο δεν μπορούσαν να μπουν, καθώς η μητέρα είχε βάλει το σύρτη από μέσα.

Έτσι, μπήκαν από το διπλανό διαμέρισμα.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς ο πατέρας, είχε μιλήσει πριν μισή ώρα με τη σύζυγό του στο Viber και ήταν πολύ ήρεμη.

Όπως είπε, η σύζυγός του δεν έπαιρνε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων για το κοριτσάκι που έριξε η μητέρα του

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X