Επιλογές

Ευάγγελος Βενιζέλος για Novartis: Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών

Ευάγγελος Βενιζέλος για Novartis: Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προσήλθε σήμερα στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis.

Σημειώνεται, ότι οι αντιεισαγγελείς Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης έχουν στον φάκελλο της Novartis και το όνομα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλα εννέα πολιτικά πρόσωπα.

Για «κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών» είχε κάνει λόγο παλαιότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος .

Ενώ σήμερα, όπως λέει, με νέα έγγραφα και στοιχεία τα οποία στηρίζουν τον ισχυρισμό του για πολιτική σκευωρία, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της έρευνας .

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «δήθεν πολιτικό σκάνδαλο», εντοπίζοντας παράλληλα ευθύνες πολιτικών προσώπων.

«Δεν επιδιώκω ρεβάνς ή εκδίκηση, υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια[…] γιατί κάποιοι προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης.», τόνισε.

Σημειώνεται, ότι χθες κατέθεσε για την υπόθεση και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που σύμφωνα με τον ίδιο τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν όταν ήδη είχε μπει στο αρχείο η δικογραφία που τον αφορούσε, ενισχύουν τον ισχυρισμό του για σκευωρία.

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Κοίτα ποιος μιλάει για ασέλγεια. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X