Επιλογές

Καμμένος: Αποχωρούμε από την κυβέρνηση

Καμμένος: Αποχωρούμε από την κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία όταν η συμφωνία των Πρεσπών πάει στη Βουλή. Ωστόσο δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και από τις πληροφορίες για όσα διημείφθησαν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Την αποχώρηση από την κυβέρνηση όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς κύρωση στη Βουλή, προανήγγειλε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι η συμφωνία «έχει πεθάνει γιατί ο Ζόραν Ζαεφ με συνεχείς δηλώσεις την αναιρεί». Παράλληλα σημείωσε πως «αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία».

Επανέλαβε την πάγια θέση του ότι είναι κατά μιας λύσης που περιέχει τον όρο Μακεδονία. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ πως δέχεται το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», καθώς και ότι «άλλα λέει μέσα, άλλα λέει έξω».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη πριν καταθέσει πρόταση μομφής. Καθώς και να απαντήσει αν δέχεται το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Τον κάλεσε επίσης να πει αν θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εφόσον λάβει την πλειοψηφία.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όπου επιβεβαιώθηκε εκ νέου η στάση του κόμματος. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την σύσκεψη, ο μικρός κυβερνητικός εταίρος δεν φέρεται διατεθειμένος να ρίξει την κυβέρνηση, με όποια μορφή και αν το θέμα αυτό τεθεί (ψήφος δυσπιστίας).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X