Ελλάδα

Ώρες αγωνίας: Αντί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», τους πήγαν στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία

Ώρες αγωνίας: Αντί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», τους πήγαν στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ώρες αγωνίας ζουν από το βράδυ της Παρασκευής περίπου 250 επιβάτες – ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες- που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα, στη Ρουμανία και στην Βουλγαρία.

Σπίρτζης: Πάει αεροπλάνο στην Ρουμανία για να παραλάβει τους «εγκλωβισμένους»

Οι επιβάτες ταξίδευαν από το Λονδίνο με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα,οι πτήσεις προσγειώθηκαν εκτάκτως στο αεροδρόμιο της δυτικής Ρουμανίας, στην Βουλγαρία και Σκόπια.

 Τιμισοάρα της Ρουμανίας

Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ο Γολγοθάς για τους επιβάτες, που καταγγέλλουν ότι τους «πέταξαν» στο αεροδρόμιο, όπου δεν μπορούν να βρουν ούτε κάτι να φάνε, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται ακόμη και βρέφη.

«Μας πέταξαν στο αεροδρόμιο. Μας είπαν στην αρχή να μην βγούμε από το αεροσκάφος, μετά να βγούμε. Δεν έχουμε καμία ακριβή υπεύθυνη ενημέρωση.

Στις προσπάθειες που κάναμε να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία, τα περισσότερα τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν. Κάποια στιγμή μας απάντησαν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, παρά μόνο αν έχουν χαθεί ταξιδιωτικά έγγραφα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, η κατάσταση τους είναι απελπιστική, καθώς οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας Fraport δεν απαντούν στις κλήσεις τους, μετά την άρνησή τους να επιστρέψουν με λεωφορεία…

Οι επιβάτες που κατέληξαν λόγω κακοκαιρίας στην Βουλγαρία και τα Σκόπια επέστρεψα με λεωφορεία στην Ελλάδα. 

Fraport: Είναι απόφαση της αεροπορικής εταιρείας

Ο εκπρόσωπος της Fraport, κ. Παπάζογλου, τόνισε ότι αυτό έγινε εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης.

Όσο για την απόφαση να κατευθυνθεί η πτήση στην Τιμισοάρα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για απόφαση της αεροπορικής εταιρείας.

«Όποτε υπάρχει χαμηλή νέφωση και ο πιλότος αποφασίζει ότι δεν επιθυμεί να προσεγγίσει το αεροδρόμιο. Είναι απόφαση αποκλειστικά και μόνο της εταιρείας το αεροδρόμιο που επιθυμεί να προσεγγίσει. Ουδείς μπορεί να παρέμβει στην απόφαση αυτή.

Είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά την πολιτική στρατηγική της εταιρείας που προφανώς έχει μια κατάσταση με εναλλακτικές λύσεις[…]

Για σήμερα Σάββατο, όσο αφορά τις πτήσεις θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχει πληγεί από έντονη χιονόπτωση, εδώ και 18 ώρες», δήλωσε .

Έξι ακυρώσεις πτήσεων το απόγευμα της Παρασκευής

Δεν κατάφεραν να προσγειωθούν άλλα έξι αεροπλάνα αργά το απόγευμα της Παρασκευής (04/01) στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω των θυελλωδών ανέμων και της πυκνής ομίχλης  που έχει σκεπάσει τις πίστες.

Βόλτες για περισσότερο από δύο ώρες έκανε  ο πιλότος της Olympic Air χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Αθήνα.

Νωρίς το απόγευμα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν μία πτήση από Ρόδο, μία από Μόσχα και άλλες δύο από Αθήνα  Σε περισσότερες από δέκα πτήσεις παρατηρείται καθυστέρηση στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος παραμένουν οι επιβάτες των πτήσεων  ΟΑ 37126 και ΟΑ 128 από Αθήνα με προορισμό την  Θεσσαλονίκη

Με καθυστέρηση περισσότερων από δύο ώρες αναμένεται να προσγειωθούν οι πτήσεις εξωτερικού (Γερμανία) από τα Ντίσελντορφ και το Μέμιγκεν ενώ η πτήση των τουρκικών αερογραμμών από Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε.

Σε ότι αφορά τις αναχωρήσεις η προγραμματισμένη απογευματινή πτήση (19:40) της Olympic Air (OA123) από Θεσσαλονίκη για Αθήνα ακυρώθηκε.

Eνώ η προγραμματισμένη πτήση (FR 1879) για το αεροδρόμιο Μέμιγκεν δεν πραγματοποιήθηκε με το αεροδρόμιο Μακεδονία να ανακοινώνει νέα ώρα αναχώρησης για τις 22:40.

Παράλληλα, η βραδινή (21:35) πτήση  (ΤΚ 1894) της Turkish Airlines με προορισμό την Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε.

Mετά από παρεμβάσεις, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε πως θα σταλεί αεροπλάνο για να μεταφέρει του άτυχους επιβάτες στην Αθήνα.

Πηγή:OPEN TV/ΣΚΑΙ

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X