Επιλογές

Ποιοι θα πάρουν επίδομα ενοικίου ή στεγαστικού δανείου

Ποιοι θα πάρουν επίδομα ενοικίου ή στεγαστικού δανείου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επίδομα στέγασης θα πάρουν όσοι έχουν εισόδημα ως 24.000 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Η χορήγηση του επιδόματος συμφωνήθηκε με τους Θεσμούς και θα αρχίσει να καταβάλλεται από την 1 Ιανουαρίου 2019. Με αυτό θα καλύπτεται μέρος είτε του ενοικίου, είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία.

Το ποσό της επιδότησης θα ξεκινά από 70 ευρώ ανά μήνα και θα προσαυξάνεται κατά 50% ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες θα το μοιραστούν περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή περίπου 500.000 νοικοκυριά.

Το βοήθημα θα χορηγείται και για στεγαστικά δάνεια για πρώτη κατοικία. Αρκεί ο δανειολήπτης να μην έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Θα ισχύσει κλίμακα ισοδυναμίας για την προσαύξηση του εισοδηματικού ορίου ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού. Έτσι για τη σύζυγο προβλέπεται συντελεστής προσαύξησης 0,5 ενώ για τα παιδιά δεν θα αλλάξει κάτι στον συντελεστή. Έτσι για παράδειγμα για μια 4μελή οικογένεια, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται σε περίπου 20.000 ευρώ. Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος υπολογίζεται σε 70- 80 ευρώ ανά άτομο, άρα στα 240 ευρώ για μια 4μελή οικογένεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X