Επιλογές

Σημαντική είδηση. Η Tesla έρχεται στην Ελλάδα

Σημαντική είδηση. Η Tesla έρχεται στην Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

H Tesla ήρθε στην Ελλάδα. Ο αμερικανικός γίγαντας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, της τεχνολογίας και της διαστημικής έχει συστήσει εταιρεία στην Ελλάδα.

Μέσω της θυγατρικής της στην Ολλανδία ίδρυσε Ελληνική εταιρεία-θυγατρική την Tesla Greece. Σύμφωνα μάλιστα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr η νέα εταιρεία την Πέμπτη εμφανίστηκε στο ΓΕΜΗ και πήρε ΑΦΜ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως άμεσα η εταιρεία θα δημιουργήσει HUB το οποίο θα εγκατασταθεί στον Δημόκριτο στην ΑΘΗΝΑ.

Ο eretikos.gr σας πληροφορεί ότι η Tesla είχε προσπαθήσει να επενδύσει στην Αθήνα και πριν από έξι με επτά χρόνια, όμως η γραφειοκρατία και άλλες… αντιεπιχειρηματικές ενέργειες, την οδήγησαν στην απόφαση να μεταφέρει την επένδυσή της στην Ολλανδία. Εκεί εκτός των άλλων κινήτρων της πρόσφεραν και δωρεάν χώρο στον οποίο θα εγκαθιστούσε την επένδυσή της.

Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, όπως γνωρίζει ο eretikos.gr είχαν πάλι ξεκινήσει και συζητήσεις με την κυβέρνηση. Από την ελληνική πλευρά το πρότζεκτ χειριζόταν μία ομάδα υπό τις οδηγίες του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κ. Φωτάκη.

Τελικά η συμφωνία καρποφόρησε και το σχέδιο προβλέπει ακόμα και την ίδρυση μονάδας που θα κατασκευάζει μπαταρίες.

Η Ελληνική θυγατρική θα ασχοληθεί επίσης με την ενέργεια, ενώ ανοίγει πλέον ο δρόμος και για τα αυτοκίνητά της με την Tesla να αναζητά μία βάση για τη διανομή και πώληση αυτοκινήτων της τόσο στη νότια Ευρώπη, όσο και σε Ανατολικές χώρες.

Ιδού και η σύσταση της εταιρείας:

TESLA_GREECE_NEWSAUTO

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, στη δημοσίευση αναγράφεται ότι η έδρα της Tesla Greece βρίσκεται στο Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος, το οποίο έχει ιδρυθεί από τον Δημόκριτο στην Αγία Παρασκευή. Διαχειριστής της εταιρείας είναι ο κ. Stephan Werkman, Οικονομικός Διευθυντής της Tesla Ευρώπης.

Προς τα που κατευθύνεται ο πύραυλος του Έλον Μασκ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X