Επιλογές

Σκανδαλο Novartis: Το FBI έδωσε στοιχεία για 13 εκατ. σε υπουργό

Σκανδαλο Novartis: Το FBI έδωσε στοιχεία για 13 εκατ. σε υπουργό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Δικαιοσύνη το γνωρίζει. Για το σκάνδαλο Novartis ο FBI έδωσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή στοιχεία για λογαριασμό υπουργού με 13 εκατομμύρια ευρώ.

Την αποκάλυψη κάνει η Κυριακάτικη Kontranews σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο “TO FBI ΚΑΡΦΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ 13.000.000”.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι διώκονται για κακουργήματα τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Φρουζή, δύο ιδιοκτήτες διαφημιστικών εταιρειών και μία γυναίκα στέλεχος της Novartis. Τα τέσσερα άτομα διώκονται για ξέπλυμα χρήματος.

Τα στοιχεία για το λογαριασμό του υπουργού σε ελβετική τράπεζα περιλαμβάνονται στην αναφορά που έκανε ο αντεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Στην ίδια αναφορά αναφέρεται ότι το FBI κάνει έρευνα για περισσότερα πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία για το λογαριασμό του υπουργού έδωσαν οι Αμερικανοί του FBI κατά της περίφημη συνάντηση της Βιέννης. Στην αυστριακή πρωτεύουσα από την ελληνική πλευρά παρευρίσκονταν ο Γιάννης Αγγελής, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και δύο αντεισαγγελείς της Διαφθοράς.

Τότε, ο Γιάννης Αγγελής ζήτησε από το FBI να δώσουν τα στοιχεία στη Eurojust και από εκεί να τα παραλάβουν οι Ελληνες δικαστές.

Οι αποκαλύψεις για τη συνάντηση αυτή οδήγησε στην παραίτηση του Γιάννη Αγγελή από τη θέση του εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς και σε μεγάλη κόντρα αρχικά με την Ελένη Τουλουπάκη.

Στη συνέχεια η κόντρα γενικεύτηκε και κατέληξε σε ¨πόλεμο” δικαστών και σε ενέργειες που καθόλου δεν τιμούν την ελληνική Δικαιοσύνη.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X