Διεθνή

Σόιμπλε: Ηθελα την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη

Σόιμπλε: Ηθελα την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τελικά ο Σόιμπλε φιλοδοξούσε να γίνει ο δήμιος της Ελλάδας. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times», αποκάλυψε με κυνισμό ότι ήταν υπέρ του Grexit. Μάλιστα ομολόγησε πως το 2015 βρέθηκε πολύ κοντά στην παραίτηση εξαιτίας της απόφασης της Μέρκελ για τρίτο πρόγραμμα στήριξης στην Ελλάδα.

«Το πρωί που ελήφθη η απόφαση η Μέρκελ μου είπε: «Θα συνεχίσεις;». Αυτή ήταν μία από τις περιπτώσεις που ήμασταν πολύ κοντά στην παραίτηση», είπε στη βρετανική εφημερίδα.

Παραδέχτηκε, επίσης,  ότι διαφωνούσε συχνά με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ωστόσο πάντοτε επικρατούσε η αίσθηση καθήκοντος που είχε. «Δεν συμφωνούσαμε πάντα, αλλά ήμουν πάντοτε πιστός».

Όταν ξέσπασε η κρίση η Ελλάδα έπρεπε να βγει από την Ευρωζώνη για μια δεκαετία είπε με κυνισμό.

Στη συνέχεια επανέλαβε τη θέση του πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή στην Ευρωζώνη εξ αρχής. Στη συνέχεια επισήμανε ότι όταν ξέσπασε η κρίση χρέους θα έπρεπε να είχε βγει από την νομισματική ένωση για μία δεκαετία, ιδέα που έθεσε στον τότε ομόλογό του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Του είπα πως η Ελλάδα θα έπρεπε να μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της. Ότι δεν είναι ανταγωνιστική» προσθέτοντας πως οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις θα ήταν «δύσκολο να επιτευχθούν σε μία δημοκρατία. Αλλά όλοι είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο».

Τσουνάμι κατά του Brexit στη Βρετανία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X