Επιλογές

Στο σφυρί περιουσίες εφοπλιστών, κατασκευαστών και άλλων πρώην ισχυρών

Στο σφυρί περιουσίες εφοπλιστών, κατασκευαστών και άλλων πρώην ισχυρών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα χρόνια της αφθονίας, του εύκολου χρήματος και προπαντός του πανεύκολου δανεισμού από τις τράπεζες μεσουρανούσαν. Εφοπλιστές, κατασκευαστές, διαφημιστές και άλλοι επώνυμοι και άλλοτε οικονομικά πανίσχυροι, βλέπουν τώρα τις περιουσίες τους σε πλειστηριασμό.

Τα χρέη βουνά και αυτοί αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν. Ετσι, σπίτια, οικόπεδα, διαμερίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων πρώην πάμπλουτων βγαίνουν σήμερα στο σφυρί.

Τα πιστωτικά ιδρύματα, λοιπόν, αναμένεται να στείλουν «ραβασάκια» πλειστηριασμών σε 180.000 δανειολήπτες ενώ 20.000 είναι περίπου οι δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια οι οποίοι θα λάβουν διαταγές πληρωμής. Σκοπός των τραπεζών, είναι να επιστρατεύσουν το «όπλο» των πλειστηριασμών για να εξαναγκάσουν τους δανειολήπτες να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση των πλειστηριασμών είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους 835 προγραμματισμένους περιλαμβάνονται περιουσίες ηχηρών ονομάτων της χώρας, τα οποία θα δουν τους εμπορικούς – βιομηχανικούς τους χώρους τους, τις πολυτελείς τους κατοικίες και τα διαμερίσματα τους να «κάνουν φτερά».

vovos

goulandris2

seriatos

Η συνολική έκταση του οικοπέδου στο Κεφαλάρι ανέρχεται στα 1.084,87 τ.µ., µε την κύρια κατοικία να εκτείνεται σε 540 τ.µ. και τα υπόλοιπα να αποτελούν αυθαίρετα τµήµατα. Η βίλα διαθέτει και πισίνα 54 τ.µ. και βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη του ζευγαριού προς την Alpha Bank συνολικού ύψους 400.000 ευρώ. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 645.000 ευρώ για το 50% που ανήκει στον Μάκη Σεριάτο και επίσης 645.000 ευρώ για το υπόλοιπο 50% που ανήκει στη σύζυγό του.

boutaris

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X