Επιλογές

Συγχαρητήρια στη Novartis που προωθεί και αποκεντρώνει την ιατρική έρευνα

Συγχαρητήρια στη Novartis που προωθεί και αποκεντρώνει την ιατρική έρευνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ντροπή μας. Ντροπή σε όσους κατηγορούν τη Novartis  ότι “λάδωνε”  γιατρούς για να συνταγογραφούν τα φάρμακά της. Η πολυεθνική εταιρεία όχι μόνο δεν έδινε μίζες, αλλά αντιθέτως χρηματοδοτούσε γιατρούς για το ερευνητικό, επιστημονικό και συγγραφικό τους έργο.

Οποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να διαβάσει για την υπόθεση των δύο γιατρών από περιφερειακά κέντρα των Σερρών, τους οποίους επιβράβευσε με 5.000 ευρώ για το ερευνητικό και συγγραφικό τους έργο, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο.

Κι΄ εγώ θα πήγαινα ένα βήμα πιο πέρα. Θα έδινα συγχαρητήρια στη Novartis που έψαξε, βρήκε και επιβράβευσε γιατρούς που εργάζονται στις εσχατιές της χώρας. Αν και άλλες εταιρείες ακολουθούσαν το παράδειγμά της η έρευνα στη χώρα μας θα είχε φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και προπαντός δεν θα ήταν συγκεντρωμένη σε κάποια πανεπιστήμια, αλλά θα είχε διαχυθεί σε ολόκληρη την επικράτεια.

Και το επαναλαμβάνω όποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να διαβάσει το ρεπορτάζ για την αθώωση από το δικαστήριο των δύο γιατρών και του Κ. Φρουζή.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X