Επιλογές

το FBI ¨κάρφωσε” τον Νίκο Μανιαδάκη

το FBI ¨κάρφωσε”  τον Νίκο Μανιαδάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τον κομβικό ρόλο του Νίκου Μανιαδάκη, τον οποίο “κάρφωσε” το FBI, στην τιμολόγηση των φαρμάκων, αποκαλύπτουν ένας γνώστης του χώρου και ένα βουλευτής.

Ο πρώτος ,ο Κωνσταντίνος Λουράντος, ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο του φαρμάκου έχοντας διατελέσει επί 21 χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μιλώντας στην “Εφημερίδα των Συντακτών” τον αποκαλεί άνθρωπο της βιομηχανίας.

Ο δεύτερος, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, τονίζει ότι «κρατά πολλούς, αλλά θα σπάσει».

Πιο συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Λουράντος επισημαίνει: «Ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν ένας άνθρωπος της βιομηχανίας. Οταν κάποιοι υπουργοί -και δεν ήταν ένας μόνο- τοποθέτησαν ως σύμβουλο ένα παιδί της βιομηχανίας, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Δικές τους είναι οι ευθύνες. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος της βιομηχανίας να σχεδιάζει την πολιτική του φαρμάκου στη χώρα»τονίζει. 

Και προσθέτει ότι »είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με τη Ν.Δ. Είναι δυνατόν η αξιωματική αντιπολίτευση να μιλάει επί μήνες για δήθεν κουκουλοφόρους προστατευόμενους μάρτυρες και μετά ξαφνικά να υπερασπίζεται τον Μανιαδάκη;»

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος βλέπει τεκτονικές εξελίξεις. Το μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλο στον χώρο της υγείας τονίζει: «Θεωρώ δεδομένο πως ο Μανιαδάκης “κρατά” πολλούς μαζί του, αλλά νομίζω πως θα σταματήσει να τους καλύπτει και θα ακολουθήσουν τεκτονικές αλλαγές το επόμενο διάστημα. Θα γίνει νέος Ζήγρας και Κάντας».

Ο ίδιος εξηγεί στην «Εφ.Συν.» πως η εξεταστική επιτροπή ενημερώθηκε για τον κομβικό ρόλο του Ν. Μανιαδάκη από την πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου, και από τον πρόεδρο του ΣΕΥΥΠ Σταύρο Ευαγγελάτο.

«Αυτοί μας άνοιξαν τα μάτια και μας υπέδειξαν πως στην ιστορία του φαρμάκου έπαιζε καθοριστικό ρόλο ο Μανιαδάκης. Μάλιστα ο… άτυπος σύμβουλος είχε καταστεί παντοδύναμος. Δεν τον έχει καρφώσει μόνο το FBI. Τον έχει “καρφώσει” και άλλος μάρτυρας -δεν γνωρίζω το όνομά του- για το γεγονός ότι έπαιζε καθοριστικό ρόλο» υπογραμμίζει ο Παπαχριστόπουλος. Και προσθέτει: «Ο Μανιαδάκης θυμίζω πως ως μάρτυρας Αναστασίου “κάρφωσε” τον Σαλμά ότι τα “έπαιρνε”. Θυμίζω ακόμα πως ο ίδιος ο Μανιαδάκης μόνος του παρουσιάστηκε και άρχισε να καρφώνει. Οσα λένε τώρα οι διάφοροι υπερασπιστές του δεν είναι τίποτα άλλο από τον επιθανάτιο ρόγχο ενός συστήματος. Ενός συστήματος ανθρώπων που τους έπιασαν στα πράσα. Ενας άνθρωπος αθώος δεν φεύγει άρον άρον με την οικοσκευή του».

Ανατρέχοντας στα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής (27 Ιουνίου 2018) της επίμαχης κατάθεσης της Κατερίνας Αντωνίου, πρώην προέδρου του ΕΟΦ, διαβάζουμε:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X