Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail |
Αν σκοπεύετε να φτιάξετε τον πατροπαράδοτο παστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου, σας έχουμε μικρά «tips», που θα σας βοηθήσουν.
Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο εγκαίρως. Πολλές φορές δεν αρκεί καν να μπει στο νερό 24 ώρες πριν, ειδικά ο μπακαλιάρος που πρόκειται να μπει στο τηγάνι.
Για να μην ρισκάρετε να φάτε τον μπακαλιάρο… λύσσα, μπορείτε να ελέγξετε κατά πόσο έχει φύγει το αλάτι, βράζοντας ένα κομματάκι μπακαλιάρου. Θα πρέπει να είναι πολύ ελαφρά αλμυρό στη γεύση.
Αν το κουρκούτι «δεν πιάνει» καλά στην επιφάνεια του ψαριού, περάστε πρώτα τον μπακαλιάρο από λίγο αλεύρι και βυθίστε τον στη συνέχεια στον χυλό.
Στο τηγάνισμα δεν πρέπει να στοιβάζονται πολλά μπακαλιαράκια μαζί, αλλιώς δεν τηγανίζονται ομοιόμορφα και δεν βγαίνουν τραγανά.
Το λάδι πρέπει να είναι καυτό για να τηγανιστούν οι μπακαλιάροι άμεσα (και όχι να «βράζουν» για ώρα μέσα στη λιπαρή ύλη).
Και μια συνταγή για να κάνετε τη διαφορά
Tοποθετείτε τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο σε διπλό απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσει εντελώς.
Eτοιμάζετε το κουρκούτι ως εξής: διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).
Βυθίζετε στο μείγμα αυτό ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα φιλέτα του ψαριού μέχρι να αποκτήσουν και από τις δύο πλευρές χρυσοκίτρινο χρώμα.
Ετοιμάζετε τη σκορδαλιά ως εξής: στύβετε το ψωμί για να φύγει το νερό. Το βάζετε στο μπλέντερ και προσθέτετε το σκόρδο, το ξίδι και το αλάτι και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ.
Μεταφέρετε τον μπακαλιάρο σε μια πιατέλα, την οποία έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσει το λάδι του. Κατόπιν τον σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντάς τον με τη σκορδαλιά.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ιράν/Εμπραχίμ Ραΐσι: Ποιος ήταν ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος
Λεωφόρος Κατεχάκη: Διαμαρτυρία των εργαζομένων εργοταξίων Μετρό – Προβλήματα στην κυκλοφορία
ΕΟΔΥ: Μέτρα Προστασίας από την Αφρικανική Σκόνη
Καιρός: Παραμένει το «κοκτέιλ» ζέστης – αφρικανικής σκόνης
Απεργία ΑΔΕΔΥ 21 Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί
Το Ιράν πενθεί: Τι σηματοδοτεί για την Τεχεράνη και τον πλανήτη ο θάνατος του Ραΐσι
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιράν/Εμπραχίμ Ραΐσι: Ποιος ήταν ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος
- Λεωφόρος Κατεχάκη: Διαμαρτυρία των εργαζομένων εργοταξίων Μετρό – Προβλήματα στην κυκλοφορία
- ΕΟΔΥ: Μέτρα Προστασίας από την Αφρικανική Σκόνη
- Καιρός: Παραμένει το «κοκτέιλ» ζέστης – αφρικανικής σκόνης
- Απεργία ΑΔΕΔΥ 21 Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
- Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί
- Το Ιράν πενθεί: Τι σηματοδοτεί για την Τεχεράνη και τον πλανήτη ο θάνατος του Ραΐσι
- Έγκλημα στα Τέμπη /Νίκος Πλακιάς: Η λέξη «Τέμπη» απαγορευμένη για τα κανάλια – Δεν έπαιξαν εκδήλωση με Καρυστιανού, Ασλανίδη
- Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Λαϊκισμός οι εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων»
- Σουμάχερ: Πουλάνε ακόμα και τα ρολόγια του